Lietuva nusprendė: į „Euroviziją“ vyksta originalusis A. Pojavis!

Ketvirtadienio vakarą paaiškėjo, kuris nacionalinių atrankų dalyvis atstovaus Lietuvai pavasarį Švedijoje vyksiančiame tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse. Dešimt savaičių trukęs dainų maratonas pasiekė kulminaciją ir nugalėtoju išrinktas Andrius Pojavis su daina „Something“.

Šįvakar visus prie televizorių ekranų sutraukė daugeliui jau tradicija tapęs renginys. Žiūrovai buvo kviečiami ne tik jo stebėti, bet ir atiduoti balsus už savo favoritus. „Eurovizijos“ finale išvydome septynis atlikėjus: Liną Adomaitį, grupę „Dar“, „Gerai gerai ir Miss Sheep“, Girmantę Vaitkutę, Andrių Pojavį, „Božolė“, Ievą Zasimauskaitę ir Gabrielių Vagelį.

Taip, ne aštuonis, kaip turėjo būti. Atrankos finalo į „Euroviziją“ vedėjas Andrius Rožickas žiūrovams pranešė, kad finalistų liko septyni. „Viena dalyvė - Monika Linkytė - krito nelygioje kovoje su virusu ir šiandien jos nepamatysime“, - sakė A. Rožickas.

Dalyvius vertino kompetentinga žiuri. Ją sudarė Darius Užkuraitis, Zita Kelmickaitė, muzikantas, prodiuseris, taip pat dalyvavęs „Eurovizijoje“ Saulius Urbonavičius-Samas, pirmą kartą šio konkurso istorijoje prie komisijos narių prisijungęs muzikantas, dainininkas ir aktorius Andrius Mamontovas, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, muzikantas, vokalo mokytojas Povilas Meškėla, muzikantų prodiuseris Vaidas Stackevičius.

Pirmieji finale pasirodė „Božolė“ su kūriniu „Happy and free“. Antrieji - I. Zasimauskaitė ir G. Vagelis su daina „I fall in Love“. Deja, jų pasirodymas sulaukė nemenkos komisijos narių kritikos.

„Mane labai nuliūdino šis pasirodymas. Iš gražios dainos išėjo keistas teatriukas. Į “Euroviziją„ eiti su tokiais juokais, čia nebent didelės žvaigždės kaip Madonna galėtų sau tai leisti“, - apie dueto pasirodymą, kuriame buvo pantomimos elementų ir gestų kalbos simbolių, sakė S. Urbonavičius-Samas.

Jam pritarė ir D. Užkuraitis. Tačiau P. Meškėla paprieštaravo kolegoms ir pareiškė, kad šis pasirodymas visai patiko.

„Gerai gerai & Miss Sheep“ pasirodymas įvertintas nevienareikšmiškai. R. Zilnio nuomone, jų daina „War in the Wordrobe“ tinkama šiam konkursui ir čia viskas dera. Pirmą kartą žiuri papildęs A. Mamontovas nebuvo toks užtikrintas dėl dainos tinkamumo.

Ketvirtas scenoje pasirodė favoritu laikytas L. Adomaitis su daina „I W Tonight“. Automobiliu per miestą „važiuojantis“ atlikėjas ir jo komanda sulaukė Z. Kelmickaitės pastabų dėl veiksmo scenoje, esą Linas nesužiūrėjo savo treninguotų vaikinų.

Penktieji scenoje - grupė „Dar“ su kūriniu „Jump“. D. Užkuraitis šią dainą įvertino kaip eurovizinę, tik patarė atlikėjams daugiau dėmesio skirto vokalui ir gal net prie grupės prijungti porą vokalistų.

Šeštoji scenoje spinduliavo ir visus savo balsu žavėjo G. Vaitkutė su daina „Time to Shine“. Irzlusis komisijos narys, kaip jį vadina A. Rožickas, S. Urbonavičius-Samas pagyrė nuostabaus balso savininkę.

„Tu esi talentas, viskas su tavim gerai. Daina jauki, šilta, gera tokią išklausyti. Taip, ji labai standartiška, bet ji puikiai skamba, tu gerai ją atlieki“, - gyrė atlikėją S. Urbonavičius-Samas.

P. Meškėla paprašė visų surimtėti, nes tai yra finalas ir tai yra rimta. O apie G. Vaitkutės pasirodymą sakė: „Superinis atlikimas, aukšto lygio. Maladiec, jėga!“

Pagyrusi atlikimą, pasirodymą, Z. Kelmickaitė sukritikavo dainininkės stilistą ir patarė daugiau dėmesio skirti išvaizdai. „Plaukučiams, viskam kitam vietos dar labai daug“, - sakė Z. Kelmickaitė.

Paskutinis scenoje pasirodė A. Pojavis. D. Užkuraitis A. Pojavį pavadino didžiausiu savo atradimu ir išreiškė didžiulį pasitikėjimą šiuo atlikėju.

Tą patį padarė ir R. Zilnys. „Aš tikiu jumis, tikiu, kad galite dalyvauti „Eurovizijoje“ ir atstovauti Lietuvai“, - sakė muzikos apžvalgininkas.

A. Mamontovas savo bendravardžiui pažadėjo, kad jis bus vienas iš dviejų, kuriems jis skirs daugiausia balsų.

Po visų pasirodymų į priekį „Balsuok“ rezultatų lentelėje išsiveržė septintasis finalininkas A. Pojavis.

Likus dešimčiai minučių iki vienuoliktos valandos renginio vedėjas paskelbė balsavimą pradėtą. Kol lietuvaičiai balsavo, scenoje dainavo lietuviškosiomis „Spice girls“ vadinamos „Šarkos“.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, paaiškėjo toks rezultatas: trečioje vietoje - G. Vaitkutė (8 taškai), antroje - „Gerai gerai & Miss Sheep“ (10 taškų), pirmoje vietoje - A. Pojavis (12 taškų).

Iš šių trijų komisijos nariai privalėjo išrinkti vieną, kuris bus siunčiamas atstovauti Lietuvai pavasarį Švedijoje vyksiančioje „Eurovizijoje“. Nugalėtoju išrinktas A. Pojavis ir jo daina „Something“.

Beje, favoritu laikytas scenos asas L. Adomaitis bendroje lentelėje liko paskutinėje vietoje, gavęs 4 eurovizinius balus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fgg

fgg portretas
Wau kaip idomu! kaip savarbu...ajaijai EUROVIZIJAAA! nai nai

gaila

gaila portretas
labai gaila - nėra nei vienos dainos, kuri kažkuo įsimintų ar patiktų... Visai nieko gero.

afigenai

afigenai portretas
V evravizdinie tocna pojavica Andrius Pojavis!
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių