Kalėdų Senelio įvaizdžio konkursas – be nugalėtojo

Baigėsi Lietuvos liaudies kultūros centro ir VšĮ Kalėdų Senelio pašto skelbtas konkursas lietuviškojo Kalėdų Senelio įvaizdžiui sukurti.

„Konkursu siekta, kad vaikų ir suaugusiųjų mylimas ir laukiamas Kalėdų Senelis būtų labiau susijęs su lietuvių kultūros tradicija, kad viešojoje erdvėje matytume mums artimesnį personažą.

Konkurso dalyviai pateikė įvairių įdomių Kalėdų Senelio įvaizdžio sprendimų, paremtų istorinėmis Lietuvos didikų bei liaudies drabužių rekonstrukcijomis, aliuzijomis į archeologinius drabužius, persirengėlių aprangą“, – rašoma išplatintame pranešime spaudai.

Anot organizatorių, projektai nestokojo ir originalios, savo asmeninį santykį su Kalėdų Seneliu atspindinčios autorių interpretacijos, kiekviename jų buvo galima įžvelgti patrauklių, taikliai personažo esmę išreiškiančių detalių. Vis dėlto vertinimo komisija neišskyrė vieno projekto, visiškai atitinkančio konkurso reikalavimus.

Nuspręsta paskatinti trijų projektų autorius:

Viktoriją Igliukaitę – Vilniaus dailės akademijos Architektūros ir dizaino fakulteto Kostiumo dizaino katedros magistrantę – už charakteringas, jaukias Kalėdų Senelio kostiumo detales (marškiniai, liemenė, kelnės, blauzdinės, pirštinės, kepurė);

Arvydą Bagdoną – dailininką – už įspūdingą Kalėdų Senelio kailinių modelį;

Rūtą Zlatkauskienę – Vilniaus dailės akademijos Architektūros ir dizaino fakulteto Kostiumo dizaino katedros studentę –  už įvaizdžio idėjos originalumą ir meniškumą.

Nugalėtojai bus apdovanoti gruodžio 19 d. prekybos ir pramogų centre „Ozas“ šventinio renginio „Mūsų Senelis Kalėda“ metu.


Šiame straipsnyje: Kalėdų senelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių