Džiazo vietos pakeisti negalima

Dveji metai. Tiek laiko daugiau kaip trys tūkstančiai Birštono džiazo festivalio gerbėjų vėl lauks kito renginio. Į kurortą jie važiuoja ne tik klausytis, bet pasisemti energijos.

Šešioliktą kartą paskutinįjį kovo savaitgalį Birštonas apgultas džiazo gerbėjų. Daugelis jų tikri, kad ir 2012 metų kovą. Kai kurie klausytojai dvejų metų ritmu į kurortą vyksta nuo pat 1980-ųjų. Anuomet ant rankų į koncertus nešti vaikai šiandien patys vedasi savo atžalas.

Demokratiškiausiu festivaliu vadinamas renginys nebruka taisyklių. Kas nenori susikaupę klausytis sausakimšoje Kultūros centro salėje, gali patogiai įsitaisyti vestibiulyje ir stebėti sceną per ekraną.

Į festivalį žmonės traukia ne vien nugrimzti į muziką. Ne mažiau laukiamos ir pertraukos - galima sutikti pažįstamą ar nepažįstamą bendramintį iš bet kurio Lietuvos miesto ir drauge paalsuoti jaukia, šilta atmosfera.

Niekas negali paaiškinti kodėl, bet visi išvien kartoja, kad Birštono džiaze, kaip niekur kitur, apgaubia neapsakomai teigiama aura.


Šiame straipsnyje: Birštono džiazo festivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių