„Drum2gether” ritmai skambės ir Marijampolėje

Gegužės 1 d. vyksiančios Gatvės muzikos dienos finaliniai ritmai vėl skambės jau tradicija tapusioje „Drum2gether” improvizacijoje. Muzikos ir meno festivalio „Be2gether” trečius metus rengiama būgnų fiesta šiemet įvyks ne tik Vilniuje, bet ir Marijampolėje.

Kaip ir kasmet, „Drum2gether” dalyvauti gali visi norintys: profesionalūs perkusininkai, mėgėjai ar nieko bendro su muzika neturintys žmonės, tačiau besimėgaujantys būgnų dūžiais ir buvimo kartu dvasia.

Tie, kurie neturės mušamojo instrumento, galės tokį gauti arba pasigaminti vietoje ir prisijungti prie visų grojančių. Mušti ritmą galima ne tik būgnais, bet ir kitais mušamaisiais instrumentais, pavyzdžiui, buteliukais, pripildytais grudų, ar tiesiog grojančiuosius palaikyti audringais plojimais.

Marijampolėje „Drum2gether” startuos Rygiškių Jono Gimnazijos skvere, Kauno g., nuo 14.00 valandos. Prie „Be2gether” festivalio rengiamos iniciatyvos šiemet prisijungia ir daugiau miestų. Festivališkai būgnų ritmai skambės ir Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Palangoje, Kėdainiuose, Šiauliuose bei Alytuje.

Pirmasis „Drum2gether” įvyko 2008 metais Gatvės muzikos dienoje Vilniuje. Tais pačiais metais ši festivalio „Be2gether” iniciatyva išaugo į didelę Gruzijos palaikymo akciją „Georgia2gether”. Praėjusiais metais būgnų fiesta buvo finalinis Gatvės muzikos dienos renginys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių