D.Britanijos premjeras ragina kurti tokius filmus kaip „Haris Poteris“

Haris Poteris gali didžiuotis: jo kerai užbūrė ne tik milijonus žiūrovų visame pasaulyje, bet ir patį Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Davidą Cameroną.  

Prieš pat paskutiniojo filmo „Haris Poteris ir Mirties relikvijos (1 dalis)“ premjerą ministras pirmininkas Davidas Cameronas paragino britų kino kūrėjus kurti tokius populiarius filmus kaip Haris Poteris. „Mes turime kurti tokius filmus, kuriuos žmonės norėtų žiūrėti ir kurie skatintų juos apsilankyti mūsų šalyje“, – britų spauda cituoja Davidą Cameroną. Po šio premjero pareiškimo užvirė diskusijos ar šalyje bus remiami autorinio kino kūrėjai.

Tačiau viena neabejotina. Viskas, kas susiję su Hariu Poteriu, Didžiojoje Britanijoje tampa kulto dalimi. Pavyzdžiui, po Hario Poterio pasirodymo kino ekranuose, neseniai vykusios apklausos duomenimis, Didžiosios Britanijos mokyklose beveik liovėsi patyčios iš moksleivių, kurie nešioja akinius.

Praėjusį savaitgalį pasaulio (taip pat ir Lietuvos) kino teatruose įvykusio paskutiniojo filmo pirmosios dalies premjera daugelyje šalių tapo lankomumo lyderiu – per savaitgalį filmas uždirbo daugiau nei 330 milijonų dolerių.

Hario Poterio gimtinėje, Jungtinėje Karalystėje, filmas sumušė net kelis rekordus: „Mirties relikvijos“ tapo pelningiausiu visų laikų savaitgalio filmu, o praėjusį šeštadienį juostą pamatė rekordinis vienos dienos žiūrovų skaičius.                                                       

Lietuvoje naujasis Hario Poterio filmas irgi buvo išskirtinai populiarus. „Haris Poteris ir Mirties relikvijos (1 dalis)“ uždirbo daugiau nei 250 tūkstančių litų ir tapo pelningiausiu Hario Poterio serijos savaitgalio filmu Lietuvoje, aplenkdamas ankstesnį lyderį – „Harį Poterį ir Ugnies taurę“ (193,501 tūkstančiai litų).

„Hario Poterio“ istorija yra ir pelningiausia visų laikų filmų serija, visame pasaulyje uždirbusi daugiau nei 5,7 milijardus dolerių, aplenkusi net Džeimso Bondo filmų seriją ir „Žvaigždžių karų“ filmus



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių