40 JAV milijardierių pažadėjo pusę savo turto paaukoti labdarai

40 JAV milijardierių ir jų šeimų trečiadienį pasižadėjo paaukoti labdarai daugiau nei pusę savo turto per kampaniją, kurią organizavo turtuoliai Billas Gatesas ir Warrenas Buffettas

Prieš šios akcijos prisidės televizijos CNN įkūrėjas Tedas Turneris, Niujorko meras Michaelas Bloombergas. vienas iš programinės įrangos gamintojų milžinės "Oracle" įkūrėjų Larry Ellisonas ir Holivudo režisierius George'as Lucasas.

Šiai precedento neturinčiai kampanijai vadovauja IT technologijų milžinės "Microsoft" magnatas B.Gatesas ir finansinių investicijų guru W.Buffettas.

Kampanijos "Duodamas pažadas" (The Giving Pledge), apie kurią pirmąkart buvo paskelbta prieš šešias savaites, organizatoriai siekia įtikinti JAV milijardierius skirti labdarai 50 proc. arba daugiau savo turto.

"Šis pažadas yra moralinis įsipareigojimas, o ne teisinis kontraktas", - sakoma trečiadienį projekto tinklalapyje givingpledge.org paskelbtame pranešime.

"Iš tiesų ką tik pradėjome, tačiau jau sulaukėme nuostabaus atsako", - pareiškė investicijų kompanijos "Berkshire Hathaway" vadovas W.Buffettas.

"Duodamo pažado" esmė - prašyti turtingų šeimų surengti svarbius pokalbius apie savo turtą ir kaip jis bus panaudotas", - pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: milijonieriaiBillas Gatesas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių