VSAT: praėjusią parą pasienyje su Baltarusija nebuvo apgręžtų migrantų

Antradienį vėl nebuvo atvejų, kai Lietuvos pasieniečiams būtų tekę apgręžti neleistinose vietose iš Baltarusijos bandžiusius patekti migrantus, dėl humanitarinių priežasčių antradienį įleistų užsieniečių taip pat nebuvo, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Panaši į praėjusios paros situaciją prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos buvo ir pirmadienį, sekmadienį, penktadienį bei ketvirtadienį. Šeštadienį VSAT pareigūnai iš Baltarusijos neleido patekti aštuoniems neteisėtiems migrantams, trečiadienį – devyniems.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą iki šiol nepateko 8194. Kai kuriais atvejais bandyta į šalį patekti ne vieną kartą.

Tuo metu patekti į Latviją iš Baltarusijos antradienį bandė 75 migrantai – tai didžiausias skaičius nuo sausio 2-osios. Lenkijos ir Latvijos pasieniečiai, VSAT duomenimis, pastaruoju metu fiksuoja po kelias dešimtis migrantų bandymų patekti iš Baltarusijos.

Į Lietuvą pernai per pasienį su Baltarusija pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

karys kariūnas

karys kariūnas portretas
visi buvo tvarkingai įleisti - prašom sveteliai, nebuvėliai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių