Vilkaviškio rajone sulaikytame vilkike pareigūnai rado 410 kg hašišo

  • Teksto dydis:

Vilkaviškio rajone sulaikytame vilkike Lietuvos pareigūnai rado apie 410 kg paslėptų narkotinių medžiagų, pirmadienį pranešė policija.

Jų vertė rinkoje – daugiau kaip 4 mln. eurų.

Anot pranešimo, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai po ilgo ir sudėtingo tyrimo liepos 3 dieną Vilkaviškio rajone, netoli Kybartų, sulaikė vilkiką su puspriekabe.

Pasitelkus Muitinės departamento darbuotojus, nustatyta, kad vilkiko puspriekabėje gali būti įrengtos slėptuvės ir norint jas pasiekti reikia specialios įrangos. Dėl to pagalbos kreiptasi į ugniagesius gelbėtojus, kurie išardė puspriekabės dugną ir rado išradingai paslėptą krovinį.

Slėptuvėje aptikta apie 410 kg narkotinės medžiagos – hašišo.

„Vertinant sulaikyto nelegalaus krovinio dydį, vilkiko ir puspriekabės maršrutą, nusikalstamoje veikoje dalyvaujančius asmenis, galima prielaida – jog tai tranzitinis krovinys, gabenamas tradiciniu Vakarai–Rytai maršrutu. Pagal disponuojamą informaciją puspriekabė galimai turėjo pasiekti Rusiją“, – teigiama policijos pranešime.

Nustatyta, kad kontrabandai užmaskuoti, nusikaltimo pėdsakams slėpti naudotos dvi identiškos su vienodais identifikavimo numeriais puspriekabės, jų valstybiniai numeriai dažnai būdavo sukeičiami.

Dėl minėtos nusikalstamos veikos sulaikyti ir trims mėnesiams suimti du asmenys: Rusijos pilietis, gimęs 1967 metais, ir Lietuvos pilietis, gimęs 1982 metais.

Šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti.

Anot policijos, tęsiant tyrimą įtariamųjų gali būti daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių