Prokuroras „Tvarkos ir teisingumo“ partijai siekia 564 tūkst. eurų baudos

Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras trečiadienį Panevėžio apygardos teisme pasiūlė prekyba poveikiu kaltinamai partijai „Tvarka ir teisingumas“ skirti 564 tūkst. eurų baudą.

Kaip BNS informavo teismo atstovė Jolita Gudelienė, prokuroras taip pat siekia, kad iš šiuo metu likviduojamos partijos būtų konfiskuota 359 tūkst. eurų.

Buvusiam Seimo nariui Rimui Antanui Ručiui siekiama ketverių metų laisvės atėmimo bausmės, jos vykdymą atidedant dvejiems su puse metų ir 18,8 tūkst. eurų baudos.

Verslininkams Peisachui Kačerginskiui, Giedriui Rakauskui, Vytautui Baniui ir Justinui Garliauskui siekiama dvejų metų laisvės atėmimo bausmių, jų vykdymą atidedant taip pat dvejiems metams ir baudų – P. Kačerginskiui ir G. Rakauskui skirti po 45 tūkst. eurų baudas, V. Baniui ir J. Garliauskui – po 18,8 tūkst. eurų.

Verslininkui Rolandui Skaisgiriui prokuroras siūlo skirti beveik 56,5 tūkst. eurų baudą.

Teisėsaugos tyrimas šio byloje buvo pradėtas 2014-ųjų pabaigoje, kilus įtarimams, kad 2013 metų rudenį privačios bendrovės padengė dalį partijos „Tvarka ir teisingumas“ remiamo renginio „Pirk dramblį“ sąnaudų.

Prokurorai teigia, kad iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto galbūt gautus daugiau nei 350 tūkst. eurų (1,2 mln. litų) „Tvarka ir teisingumas“ panaudojo savo veiklai viešinti.

R. A. Ručys byloje kaltinamas pažadėjęs paveikti tuometinius Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijų valstybės tarnautojus, kad jie sudarytų išskirtines sąlygas laimėti nurodytoms įmonėms organizuojamus viešuosius pirkimus.

Prokurorai įtaria, kad „Tvarka ir teisingumas“ per atstovą taip pat pažadėjo ir susitarė priimti kyšį iš verslininkų P. Kačerginskio ir G. Rakausko.

Už tai partija kaltinama pažadėjusi paveikti Vidaus reikalų ministerijos tarnautojus, kad jie nurodytoms įmonėms padėtų laimėti ministerijai pavaldaus Turto valdymo ir ūkio departamento ir vienos valstybės įmonės viešuosius pirkimus.

Tyrimo duomenimis, verslininkų nurodymais pagal pagamintus ir panaudotus netikrus dokumentus pervedus lėšas į kito verslininko J. Garliausko vadovaujamų įmonių sąskaitas apmokėtos „Tvarkos ir teisingumo“ viešinimo paslaugos.

Anot teisėsaugos, tokiu būdu partijos naudai ir interesais galėjo būti priimtas maždaug 151 tūkst. eurų kyšis.

Pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad veikdama per R. A. Ručį partija sukurstė verslininką V. Banį panaudoti žinomai netikrus dokumentus, pervesti lėšas į J. Garliausko vadovaujamos bendrovės sąskaitą.

To galimai siekta apmokėti už partijai suteiktas viešinimo paslaugas ir iššvaistyti bendrovės 140 tūkst. eurų vertės turtą.

Kaltinamieji teismui perduotoje „Tvarkos ir teisingumo“ korupcijos byloje neigia darę nusikaltimus ir stebisi teisėsaugos veiksmais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
pradėkite lenkti pirštus > str autorius margiris rūtos meilutytės brolis , kuri buvo priimta į darbą net neturint reikiamo išsilavinimo ir patirties pas merą . Toliau padėka už vytį kur meras vertėsi iš kailio kad už valstybės pinigus prisiglausti paramos kaip matom šiai dienai . Žurnalai ir skrajutės į namus su mero palaikymu , nors rinkiminė agitacija draudžiama . Neabejoju kad dar rasime daug ko , neskaitant projektų tokių kaip darželiai ir būsimi baseinai . O kur gi prokurorai ?

Anonimas

Anonimas portretas
firmos reklamavo partiją ir už tai nieko negavo , ir tai faktas . Taigi prokuratūra apsišiko , nes nepalaukė kol firmos gaus atlygį . Aišku viena kad Lietuva turės pakloti kompensacijas partijai už jai padarytą žalą . Klausimas : prokuratūra specialiai taip padarė ? protingas seklys būtu sulaukęs už reklamą atlygio kurio šitoje byloje net nėra , o reklama net nenurodoma , nu nebent renginio globėjas paksas ir neaišku ar su jo ir partijos sutikimu buvo reklamuojama . Kam veikia prokurorai ? partijai ? kad pasidalintu kompensacija ar kitoms partinėms jėgoms ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių