Tuščius pažadus dalijusio statybos bendrovių direktoriaus laukia teisiamųjų suolas

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl sukčiavimo. Kaltinimai apgaule pasisavinus apie 60 tūkst. eurų pareikšti Panevėžyje gyvenančiam bendrovės direktoriui G. R.

Nukentėjusiais šioje byloje pripažinta beveik 30 asmenų ir įmonių iš įvairių Lietuvos regionų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuo 2017 metų pavasario iki 2018 metų rudens G. R., iš pradžių būdamas vienos Kauno bendrovės direktoriumi, o po to – Panevėžyje įsikūrusios bendrovės projektų direktoriumi, pasirašydavo sutartis dėl įvairių projektavimo, statybos ir remonto darbų. Iš užsakovų G. R. paimdavo avansą už darbus arba medžiagoms pirkti, tačiau sutartyje numatytų įsipareigojimų neįvykdydavo. Nuo G. R. galimai nukentėjo ir jo įvairiems darbams pasamdyti subrangovai bei statybinės technikos nuomos bendrovės, su kuriais jis neatsiskaitė .

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro Roberto Diksos, nukentėjusieji nuostolius įvertino nuo kelių šimtų iki keliolikos tūkstančių eurų. Kaltinamasis tyrimo metu atsisakė duoti parodymus. G. R. jau šešis kartus teistas, pastarąjį kartą – 2018 metais už svetimo turto pasisavinimą.

Prokuroro R. Diksos nuomone, G. R. užsakovams sudarydavo patikimo, savo darbą išmanančio statybų bendrovės atstovo įspūdį. Kai šis dingdavo neįvykdęs pažadų, žmonės imdavo apie jį ieškoti atsiliepimų ir, internete radę gausybę skundų, suprasdavo tapę apgaulės aukomis.

Baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą, kai apgaule įgyjamas didelės vertės svetimas turtas, numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių