Teismui perduota 24 kg kanapių kontrabandą gabenusių panevėžiečių byla

  • Teksto dydis:

Teismui perduota beveik 24 kg kanapių kontrabandą gabenusių panevėžiečių byla, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Panevėžio prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriuo du panevėžiečiai kaltinami neteisėtai disponavę labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabanda į Lietuvą.

Į teisiamųjų suolą netrukus sės 50-metis E. K. ir 43 metų J. V. Įtariama, kad pastarasis pernai sumanė užsidirbti pinigų gabendamas į Lietuvą narkotines medžiagas ir į pagalbą pasikvietė E. K.

Praėjusių metų rugsėjo viduryje Panevėžio policijos pareigūnai, miške netoli Panevėžio sulaikė įtariamuosius. Jie iš visureigyje įrengtos slaptavietės išiminėjo paketus su, įtariama, narkotine medžiaga. Vėliau ekspertai nustatė, kad tai – 23,910 kg kanapių dalių.

Kaltinamieji galimai buvo kruopščiai suplanavę savo veiksmus, pasiskirstę vaidmenimis, laikėsi konspiracijos.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šias narkotines medžiagas kelios dienos iki sulaikymo E. K. kontrabanda įvežė į Lietuvą. Manoma, kad specialiai tam tikslui buvo nupirktas apynaujis visureigis, jo dugne įrengta slėptuvė.

„Kaltinamieji galimai buvo kruopščiai suplanavę savo veiksmus, pasiskirstę vaidmenimis, laikėsi konspiracijos“, – prokuratūros pranešime sakė prokuroras Saulius Daunoravičiaus.

Baudžiamasis kodeksas už disponavimą labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu numato laisvės atėmimą nuo dešimties iki 15 metų, o už jų kontrabandą – nuo trejų iki dešimties metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių