Teismas už medikui duotą 50 eurų kyšį dviem žmonėms skyrė beveik 11 tūkst. baudą

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės teismas dviem asmenims, davusiems ne mažesnį nei 50 eurų kyšį medikui, skyrė beveik 11 tūkst. eurų baudą, penktadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kyšį priėmęs gydytojas akušeris-ginekologas jau anksčiau teismo baudžiamuoju įsakymu buvo pripažintas kaltu dėl septynių kyšininkavimo atvejų, jam skirta 16 tūkst. eurų bauda ir konfiskuoti gauti kyšiai.

Bylos duomenimis, sugyventiniai Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos echoskopo kabinete davė ne mažesnį nei 50 eurų kyšį gydytojui akušeriui-ginekologui už apsilankymo metu pacientei atliktą echoskopo tyrimą ir konsultaciją.

Teismas vyrui skyrė 5,9 tūkst. eurų baudą, o moteriai – 5 tūkst. eurų baudą.

Kaip skelbia STT, trečiadienį priimtas Šiaulių apylinkės teismo sprendimas nėra įsiteisėjęs, jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pasak tarnybos, šis tyrimas atskirtas iš didesnės apimties ikiteisminio tyrimo dėl Šiaulių regiono gydytojų kyšininkavimo.

Šioje byloje jau dešimt asmenų pripažinti kaltais: šeši Šiaulių krašto medicinos darbuotojai – penki gydytojai bei viena slaugytoja – ir keturi asmenys papirkę medikus.

Anot STT, nuteistiems asmenims bendrai skirta 61 tūkst. eurų baudų, taip pat konfiskuoti ir neteisėtai gauti kaip kyšis pinigai.

Šioje byloje ikiteisminio tyrimo metu 20 įtariamųjų tyrimas buvo nutrauktas, įtariamieji perduoti asmenims, kurie verti teismo pasitikėjimo pagal laidavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žostkai

Ne tuos baudžia

Ne tuos baudžia portretas
Reikia bausti tas bobutes(pacientus), kurios neturėdamos kur dėti pinigų, kiša per prievartą gydytojui į kišenę . Mačiau ir ne vieną kartą. Susidariau vaizdą, kad specialiai, kad ......

TAIGI

TAIGI portretas
LABAI GOBŠUS GYDYTOJAS.. O GAL TAIP IR SUSIRENKA --VIS PO 50..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių