Teismas leido M. Balčiūnui grįžti į LKF vadovo pareigas

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį leido Mindaugui Balčiūnui grįžti į Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus pareigas, nuo kurių jis laikinai nušalintas.

Teismas pranešė patenkinęs M.Balčiūno apeliacinį skundą dėl laikino nušalinimo nuo pareigų termino pratęsimo ir panaikinęs Panevėžio miesto apylinkės teismo balandžio 11 dienos nutartį, kuria įtariamajam M.Balčiūnui buvo pratęstas laikino nušalinimo nuo pareigų terminas trims mėnesiams.

Įtariamojo skundą išnagrinėjęs teismas, susipažinęs su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir išklausęs kaltinimo ir gynybos argumentus, nusprendė, kad šiame ikiteisminio tyrimo etape nėra pagrindų M. Balčiūnui toliau taikyti procesinę prievartos priemonę, teigiama pranešime.

Atsižvelgęs į tai, kad tyrime yra apklausti įtariamieji, liudytojai, atliktos procesinės prievartos priemonės (kratos ir poėmiai, kurių metu paimti reikiami dokumentai), atlikti kiti ikiteisminio tyrimo veiksmai, aukštesnysis teismas nusprendė, kad kaltinimo pozicija dėl įtariamajam taikytinos procesinės prievartos priemonės grindžiamas ne bylos duomenimis pagrįsta jo elgesio prognoze, o nepagrįstomis prielaidomis.

Vertindamas skundžiamoje nutartyje nurodytą riziką, kad M.Balčiūnas gali piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ir trukdyti procesui klastodamas dokumentus ir darydamas poveikį pavaldiniams, teismas atsižvelgė į tai, kad nėra jokių duomenų, jog įtariamasis ikiteisminio tyrimo metu būtų atlikęs kokius nors veiksmus, siekdamas daryti įtaką byloje apklausiamiems asmenis ar kokiu nors kitokiu būdu trukdęs ikiteisminiam tyrimui.

Tyrimą kontroliuojanti prokurorė savo pareiškime teismui dėl laikino nušalinimo nuo pareigų tęsimo ir teismo posėdžiuose tokių duomenų taip pat nenurodė.

Teismas pažymėjo, kad ikiteisminio tyrimo metu tyrimą organizuojantis prokuroras, gavęs duomenų apie tai, kad įtariamasis M.Balčiūnas, naudodamasis Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus įgaliojimais, daro neleistiną poveikį liudytojams, įtariamiesiems, keičia dokumentų turinį ar kitaip trukdo tyrimui, gali vėl kreiptis į teismą dėl šios procesinės prievartos priemonės taikymo.

Panevėžio apygardos teismo nutartis neskundžiama.

M.Balčiūnui pateikti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo.

Panevėžio prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo aiškinantis savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Luka

Luka portretas
Fantastika!!!!!!Kokie pas mus Lietuvosje TEISINGI teismai, teisinė sistema tobulesnė nei Dievulio . Valio VAGIMS. Išvada: vokim visi kaip pasiutę, nes tik vagims "dangus".

Centras

Centras portretas
Ar ne per daug išsityčiota iš Balčiūno ir viso Lietuvos krepšinio?

pritariu

pritariu portretas
2-am, nes, jei M.Balčiūnas būtų nors kiek būtų kaltas, jį būtų su visais kaulais jau seniai suvalgę, vadinasi, suėmė, tyčiojosi ir kalino be kaltės.O jei kas galvoja kitaip, pateikit argumentus ir įrodymus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių