Teismas: bauda už tvorą prie prekybos centro Šiauliuose paskirta teisėtai

  • Teksto dydis:

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) 220 eurų baudą už tvoros pastatymą prekybos centro prieigose Lyros gatvėje Šiauliuose paskyrė teisėtai, nusprendė teismas.

Kaip ketvirtadienį pranešė Šiaulių apygardos teismas, jis paliko galioti NŽT nutarimą dėl administracinės nuobaudos skyrimo bendrovės vadovui už metalinės tvoros pastatymą valstybiniame žemės sklype.

Pasak teismo, tvora riboja žmonių judėjimą, mažina patalpų savininkų, darbuotojų ir lankytojų saugumą.

„60,73 m ilgio ir iki 1,68 metro aukščio metalinė tvora trukdo nuomininkams ir pastatų, patalpų naudotojams, miesto gyventojams, lankytojams, varžo asmenų judėjimą, sudaro trikdžius saugiam asmenų judėjimui ir eismui, kelia pavojų asmenų ir turto saugumui,“ – pranešime cituojamas administracinio nusižengimo bylą nagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjas Mantas Liesis.

Teismas nesutiko su bendrovės atstovo teiginiais, kad Lyros gatvėje buvo įrengtas eismo saugumo atitvaras ir padarė išvadą, kad bendrovė suteikė sau įgalinimus, kurių jai nesuteikia Saugus eismo automobilių keliais įstatymas, numatantis, kad saugaus eismo užtikrinimo funkcijas vykdo valstybės ir savivaldybių institucijos.

Teismo teigimu, beveik 2 hektarų žemės sklypo plotas, juosiantis prekybos centrą Lyros gatvėje, yra valstybinė žemė, kuri yra išnuomota aštuoniems fiziniams ir juridiniams asmenims.

Pernai birželio mėnesį prekybos centro prieigose vienas iš žemės nuomininkų pastatė metalinę tvorą. Nepatenkinti verslininkai kreipėsi į prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo. 2019 metų birželį prokuratūra buvo pradėjusi ginti viešąjį interesą, tačiau surinkti duomenys patvirtino, kad valstybės institucijos ėmėsi priemonių, todėl prokuratūra gynimo procedūrą nutraukė.

Nutartis per 20 dienų nuo jos paskelbimo dienos gali būti skundžiama Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių