Per šventes įkliuvo ne vienas žvejys: vienam pažeidėjui bauda siekia beveik tūkstantį eurų

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai sulaikė žvejus, žvejojusius viršijant leidžiamą mėgėjų žvejyboje naudoti įrankių skaičių, taip pat pamiršusius saugumo žvejojant ant ledo taisykles. Už pažeidimus asmenims gresia baudos, taip pat reikės atlyginti gamtai padarytą žalą, vienam pažeidėjui ji siekia beveik 1000 eurų.

Praėjusią savaitę aplinkosaugininkai gavo pranešimą, kad ant Šambalioniškių tvenkinio (Panevėžio rajone) ledo žvejojantis asmuo viršija leidžiamą mėgėjų žvejyboje naudoti įrankių skaičių.

„Gavę pranešimą aplinkosaugininkai nieko nelaukdami nuvyko į nurodytą vietą. Tačiau nei pažeidėjo, nei jo automobilio nebebuvo. Pareigūnai, apsiklausę žvejus, išsiaiškino, kad pažeidimas buvo stebimas vos kelias minutes. Pasak žvejų, prie vandens telkinio automobiliu atvykęs asmuo patikrino greičiausiai iš vakaro paliktas tris palaidines, kurių masalui naudojo gyvas žuveles, pasiėmė užkibusią lydeką ir išvyko. Tiesa, aplinkosaugininkams darbą palengvino žvejai, spėję užfiksuoti pažeidėjo automobilio valstybinius numerius“, – sakė Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkė Mantė Ramanauskienė.

Kaip teigia aplinkosaugininkė, patikrinti informacijos pareigūnai nuvyko pas galimai neteisėtai žvejojusį asmenį. Patikrinus automobilį jame rasti žvejybos įrankiai. Pasiteiravus apie laimikį, asmuo pareigūnams pateikė išdorotą ir prieskoniais apibarstytą neteisėtai sugautą lydeką.

Asmeniui bus skirta administracinė nuobauda, taip pat reikės atlyginti gamtai padarytą žalą – 240 eurų. 

Tą pačią dieną aplinkosaugininkai vykdė reidą Rokiškio rajone ir patikrino ant Rokiškio IV tvenkinio ledo esančius žvejus. Po patikrinimo nustatyta, kad vienas žvejų ant ledo žvejoja be smaigų, be leidimo ir du kartus viršydamas įrankių skaičių, kai masalui naudojama žuvelė.

Aplinkosaugininkai reguliariai organizuoja reidus ir tikrina, kaip žvejai mėgėjai laikosi numatytų taisyklių.

Už šiuos pažeidimus asmeniui bus skirta administracinė bauda iki 300 eurų ir konfiskuoti pažeidimo padarymo įrankiai – ledo grąžtas, trys vėliavėlės ir vienas skritulys.

Kitą dieną aplinkosaugininkai gavo pranešimą, kad žvejojama su daugiau nei leistina įrankių, masalui naudojant gyvą žuvelę. Pareigūnai nedelsdami nuvyko prie Paviešečių tvenkinio ir nustatė ant ledo žvejojantį asmenį su keturiais mėgėjiškos žūklės įrankiais masalui naudojant gyvą žuvelę.

„Mėgėjų žvejybos taisyklės leidžia turėti tik du mėgėjiškos žūklės įrankius masalui naudojant gyvą žuvelę ar jos gabalėlį. Sulaikytas asmuo neigė žvejojęs draudžiamu būdu, aiškino, kad nėra sugavęs žuvų. Tačiau pareigūnai apžiūrėjo šalia esančius meldus ir jame rado keturias lydekas“, – pasakojo M. Ramanauskienė.

Už šį pažeidimą asmeniui skirta administracinė bauda iki 300 eurų, konfiskuoti pažeidimo padarymo įrankiai – du skrituliai ir dvi vėliavėlės, ledui gręžti skirtas žieminis grąžtas, keturios lydekos. Taip pat asmuo turės atlyginti gamtai padarytą žalą – 960 eurų.

Per reidą antrą Kalėdų dieną aplinkosaugininkai Rokiškio rajone Čedaso ežere nustatė net penkis pažeidimus.

Patikrinus žvejus nustatyta, kad trys asmenys žvejojo neturėdami leidimų, du – viršijo vėliavėlių skaičių, vienas asmuo buvo pagavęs mažesnę nei leistina lydeką.

Asmenims už padarytus pažeidimus bus skirtos administracinės baudos, asmuo, kuris pagavo mažesnę nei leistiną lydeką, taip pat turės atlyginti gamtai padarytą žalą – 240 eurų.

„Aplinkosaugininkai reguliariai organizuoja reidus ir tikrina, kaip žvejai mėgėjai laikosi numatytų taisyklių. O prasidėjus poledinės žūklės sezonui, raginame žvejų nepamiršti saugumo reikalavimų, būti ypač atidiems“, – sakė M. Ramanauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių