Šunį nušovęs A. Komskis parodymų ir vėl nedavė

  • Teksto dydis:

Arvydas Komskis, kaltinamas per medžioklę nušovęs pasieniečių tarnybinį šunį Ramzį, dar kartą atsisakė duoti parodymus Tauragės rajono apylinkės teismui, kol neapklausti visi liudytojai.

Trečiadienį per teismo posėdį apklausti penki liudytojai, liko apklausti dar vieną liudytoją. Teismas pasiteiravo, ar A. Komskis dabar galėtų duoti parodymus.

„Jis ir šiandien atsisakė duoti parodymus. Paaiškino, kad nori duoti parodymus po visų liudytojų apklausos“, – BNS sakė teismo atstovas Mindaugas Radvila.

Apie tai, kad duos parodymus po visų liudytojų apklausos, A. Komskis pareiškė vos prasidėjus procesui.

Pagėgių rinktinės atstovai pateikė patikslintą ieškinį dėl žalos atlyginimo – juo prašoma iš A. Komskio priteisti apie 10 tūkst. eurų. Jie taip pat pateikė daugiau nei 100 puslapių tokį ieškinį pagrindžiančius dokumentus: dokumentai dėl šuns išlaikymo, rinkos vertės ir kt. Dėl nušauto šuns anksčiau buvo pateiktas 7 tūkst. 181 euro ieškinys.

Kitas posėdis vyks vasario 15 dieną, jame ketinama apklausti paskutinį liudytoją, turėtų vykti ir A. Komskio apklausa. Jis kaltinamas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir svetimo turto sunaikinimo.

Pareigūnų šuo nušautas pernai rugsėjį Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimo prieigose, prie Nemuno, vykdant kontrabandininkų persekiojimo operaciją.

Gresia ir kalėjimas

Pareigūnams surengus pasalą, sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką.

Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, čia netrukus į šunį buvo paleistas šūvis – jis nugaišo vietoje. Incidentas įvyko dieną, šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene, VSAT skiriamaisiais ženklais. Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė tuometinio Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis.

Komskiai teigia, kad įvykis buvo nelaimingas atsitikimas.

Anksčiau teisme prokuroras perskaitė kaltinamąjį aktą. Jame nurodyta, kad A. Komskis medžioklės metu stovėjo ant miško kelio su graižtviniu šautuvu. Teigiama, kad pastebėjęs keliu bėgantį VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos tarnybinį šunį vardu Ramzis vyras tyčia, be jokios pateisinamos priežasties šovė į gyvūną. Šis dėl šautinės žaizdos žuvo.

Kaip pranešė teismas, posėdyje apklausti specialistai, atlikę balistinę ir medicininę ekspertizes. Jie patvirtino teismui pateiktas išvadas, kad kulka negalėjo šuns kliudyti atšokusi rikošetu, kaip teigė A. Komskis, šuns sužalojimas padarytas tiesioginiu šūviu.

Pagal pateiktus kaltinimus vyrui gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vokas

Vokas portretas
Palaida bala.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių