STT pradėjo tyrimą dėl galimo 0,5 mln. eurų iššvaistymo Šiaulių tardymo izoliatoriuje

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iššvaistytų pusės milijono eurų Šiaulių tardymo izoliatoriuje.

Kaip BNS penktadienį informavo tarnyba, ikiteisminis tyrimas pradėtas išnagrinėjus Teisingumo ministerijos prašymą dėl galimai neatliktų ar netinkamai atliktų naujo Šiaulių tardymo izoliatoriaus statybos darbų ir valstybės biudžetui galimai padarytos didesnės nei 500 tūkst. eurų žalos.

„Ikiteisminio tyrimo metu bus vertinamos aplinkybės, ar inicijuojant ir įsigyjant statybos darbų projekto rengimo, statybos darbų bei ekspertizės atlikimo paslaugas galėjo būti sudarytos išskirtinės sąlygos privačiai bendrovei valstybės biudžeto sąskaita išvengti atsakomybės už netinkamai atliktų darbų taisymą, taip pat ar Kalėjimų departamento ir Šiaulių tardymo izoliatoriaus atstovai, atsakingi už pirkimo sutarčių vykdymą ir kontrolę, tinkamai vykdė savo tarnybines pareigas, ar valstybės biudžetui nebuvo padaryta didelė žala“, – tvirtina tarnyba.

Įtarimai niekam nėra pareikšti. Tyrimą dėl galimo tarnybinių pareigų neatlikimo pradėjo STT Pranešimų nagrinėjimo skyrius, informacija perduota Generalinei prokuratūrai, ji spręs dėl ikiteisminio tyrimo įstaigos, kuri atliks šį tyrimą.

Teisingumo ministerija apie kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą pranešė praėjusią savaitę. Pasak ministerijos, minimą pusės milijono eurų sumą sudaro statybų brokas ir galbūt netinkami statybų darbai, neatlikti konservavimo darbai bei tariamais konservavimo darbais paslėptas ankstesnės statybos brokas. Iš viso į statybas investuota daugiau nei 2 mln. eurų.

Teisingumo viceministras Elanas Jablonskas tvirtino, kad besigilinant į situaciją paaiškėjo, jog pastato poliai ir pamatai galėtų neatlaikyti jo konstrukcijų, o tam tikri atlikti darbai buvo nereikalingi, netikslingi, konstrukcijos pastatytos neturint projekto.

Elanas Jablonskas / Šiaulių tardymo izoliatoriaus nuotr.

Kalėjimų departamentas 2015 metais pradėjo Šiaulių tardymo izoliatoriaus iškėlimo projektą – Šiaulių rajone turėjo būti pastatyta 600 vietų įkalinimo įstaiga, o senasis Šiaulių tardymo izoliatorius, esantis miesto centrinėje dalyje, – uždarytas.

Šiam projektui buvo numatyta skirti apie 43 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų, o naująją įkalinimo įstaigą galutinai įrengti 2022 metais.

Statyba sustabdyta negavus finansavimo iš biudžeto.

Darbus vykdžiusi įmonė „Versina“ sako sutartį pernai metais nutraukusi dėl finansavimo stokos ir paprašiusi atlyginti patirtus tiesioginius nuostolius už darbus iki statybų nutraukimo. Įmonė taip pat teigia neturėjusi atlikti konservavimo darbų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
O tai blyn stt nieko nesuėmė ir neišvedė kažkas ne taip juk jive įpratę viešai su antrankiais ir su žiniasklaida savo sėkmę pagarsinti......kožkodėl kas dirba VRM savo iniacialú neturi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių