Šiemet sulaikyta tris kartus daugiau cigarečių kontrabandos, jos vertė – 11 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Šiemet muitininkai sulaikė tris kartus daugiau cigarečių kontrabandos, jos vertė siekia 11 mln. eurų, antradienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

MKT pradėjo trisdešimt ikiteisminių tyrimų dėl tabako gaminių kontrabandos. Šiemet muitininkai jau sulaikė 3 mln. 423 tūkst. pakelių cigarečių už 11 mln. eurų. Pernai tuo pačiu metu buvo sulaikyta 1 mln. 104 tūkst. pakelių rūkalų kontrabandos už 3,6 mln. eurų.

Pernai didžioji nelegalių rūkalų dalis buvo sulaikoma šalies viduje arba pasienyje su Baltarusija, o šiemet itin išaugo cigarečių kontrabandos kiekis pasienyje su Rusijos Karaliaučiaus sritimi.

Taip pat 15 proc. cigarečių kontrabandos sulaikytos jau išvežant jas iš Lietuvos – pasienyje su Lenkija. Tai vadinamoji „tranzitinė kontrabanda“, cigaretės, kurios skirtos Vakarų Europos juodajai rinkai.

Muitinės pareigūnai pastebi, kad priedangos preke kontrabandai vežti dažniausiai tampa medienos ar plastiko kroviniai iš Rusijos ar Baltarusijos.

Taip pat aktualia išliko ir pastarųjų poros metų tendencija, kai nelegalūs rūkalai į Lietuvą įvežami geležinkelio transportu. Balandžio viduryje Lentvaryje muitinės kriminalistai geležinkelio vagone aptiko beveik 300 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandą. Buvo sulaikyti trys kontrabanda įtariami Lietuvos ir du Baltarusijos piliečiai.

Taip pat MKT iki šių metų gegužės vidurio pradėjo 82 ikiteisminius tyrimus dėl narkotikų kontrabandos. Pareigūnai jau sulaikė 234 kg įvairių kvaišalų, daugiausia hašišo (205 kg), kanapių (25 kg) ir kokaino (3,7 kg).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas iś to

Kas iś to portretas
Vistiek iś sandèlio pavogs.

E

E portretas
Butu bausmes normalios ir pasienieciau geriau dirbtu maziau kysiu imtu tada ir kontrabanda baigtusi .veza juk daiguma savu kuriu norint nematpme nesulaikome.tvarka padieny reikia daryt
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių