Praėjusią savaitę policija nustatė beveik 500 karantino pažeidimų, daugiausia – savaitgalį

Praėjusią savaitę policijos pareigūnai surašė beveik 500 administracinių nusižengimų protokolų karantino reikalavimus pažeidusiems asmenims, didžiąją dalį jų – savaitgalį, BNS informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Anot jo, daugiausiai protokolų per savaitę skirta už daugiau nei vieno šeimos ūkio kontaktus – 444. Tarp jų ir 15 protokolų vakarėlius rengusiems asmenims, 13 iš kurių surašyti penktadienį ir šeštadienį.

Pareigūnai taip pat skyrė baudas 27 kaukių dėvėjimo taisykles ir 24 saviizoliacijos reikalavimus pažeidusiems asmenims.

Praėjusio šeštadienio naktį Vilniaus policijos pareigūnai nustatė nelegalų vakarėlį, kuriame dalyvavo daugiau kaip šimtas žmonių. Nors dalis dalyvių spėjo pabėgti, tačiau pareigūnai nustatė 89 vakarėlyje buvusių žmonių tapatybes. Pasak R. Matonio, administracinės teisenos dėl jų veiksmų dar nėra pradėtos, pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes.

Apskritai, per penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį policija nustatė daugiau nei du trečdalius visų savaitės pažeidimų – 335. Didžioji dalis jų taip pat susijusi su daugiau kaip vieno šeimos ūkio kontaktais.

Pasak Policijos departamento atstovo, savaitgalį pareigūnai intensyviau tikrino įvairias poilsio ir šventimo vietas, jų aplankyta daugiau nei 1,1 tūkstančio.

„Visokie vakarėliai galimi, sodybos, pokylių salės. Daugiausiai turėtų būti sodybos, kurios nuomojamos šventėms“, – BNS sakė R. Matonis.

Didesnis dėmesys savaitgalį skirtas ir Palangai, kuri sulaukė gyventojų antplūdžio. R. Matonio teigimu, šiame kurorte didesnių incidentų nebuvo užfiksuota.

„Kažkokių didelių incidentų nebuvo, aišku, žmonių buvo daug, ypač – sekmadienį. Vėlgi, nebuvo tikslo tuos žmones bausti, kad kuo daugiau būtų nubaustų, tai daugiau buvo prevencinė policijos veikla, nukreipta į perspėjimą žmonių“, – sakė jis.

Policijos duomenimis, per penktadienį – sekmadienį Klaipėdos apskrityje buvo nustatyti 56 karantino reikalavimų pažeidimai. Vilniuje tokių pažeidimų tomis dienomis buvo 72, Alytuje – 41.

Nuo lapkričio pradžios besitęsiantis karantinas, Ministrų kabineto sprendimu, prieš kelias savaites pratęstas iki balandžio pabaigos. 

Iki praėjusios savaitės vidurio Lietuvoje galiojo ir visuotinis judėjimo tarp savivaldybių draudimas. Šis apribojimas, su pakeitimais, šalyje veikė nuo gruodžio vidurio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ew

ew portretas
Dėl visuomenės saugumo pandemijos metu privalau pranešti, kad įmonėje UAB "Agmeka" Kauno filiale, dirba toks nuop-isa Aivaras Znamenskas, gim. 1987m., kuris, pažeidinėdamas pandemijos metu galiojančias taisykles ir dėl to kilus konfliktui, viešoje vietoje pradeda grasinti žmogui susidorojimu, kaip koks psichinis ligonis rėkia visokius keiksmažodžius girdint visiems aplinkiniams ir vaikams, ir galiausiai rėkdamas "tuoj aš tave apkrėsiu koronavirusu" - spjauna žmogui ant veido. A. Znamenskui už tokius veiksmus policija jau yra surašiusi Administracinio nusižengimo protokolą Nr. 24-ANR_P-1056-2020. Esami ir būsimi šios įmonės klientai, labai pasisaugokit šio neadekvataus išsigi-mėlio. Neįtikėtina, kaip įmonės vadovas dar laiko darbe tokį psichą grįžusį iš Anglijos.

Onute

Onute portretas
Ir kas sugalvojo ta "namu uki".Mano supratimu,namu ukis tai:pastatas,tvartas,suns buda ,ir visa kita ir kaip multiplikaciniame filme,visa tai per karantina,negali eiti pas kaimyno namu uki i svecius.Juokas ir tik.

G

G portretas
Kaip stovi gatvei stribi banda daugiau kaip dešimt tai keli ukiai jie vadinas vienos motinos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių