Šalčininkuose sulaikyta 1,7 mln. eurų vertės cigarečių kontrabanda

  • Teksto dydis:

Šalčininkuose sulaikyta 1,7 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandos siunta, trečiadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį po vidurnakčio į Šalčininkų kelio postą iš Baltarusijos atvažiavo krovininis vilkikas „Renault“, kurio baltarusis vairuotojas deklaravo gabenantis lentų krovinį vienai Kauno įmonei.

Kadangi, pasak Muitinės, mediena yra viena iš dažniausių priedangų kontrabandai gabenti, vilkikas buvo patikrintas.

„Iš pažiūros krovinys atrodė tvarkingai – galinėje krovininio skyriaus dalyje išties tebuvo matyti aklina mediena. Tačiau pakėlus tentą ir pažvelgus iš šono, pro lentų plyšius aiškiai buvo matomos cigarečių dėžės“, – rašoma muitininkų pranešime.

Paaiškėjo, kad imitacinio medienos krovinio viduje buvo suformuota slaptavietė, kur, preliminariais duomenimis, sukrauta apie 1 tūkst. dėžių arba pusė milijono pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“.

Bendra jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais gali siekti apie 1,74 mln. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, „Renault“ vairuotojas sulaikytas dviem paroms. Vėliau vairuotojas paleistas, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Naujena \\\\\.../////

Naujena  \\\\\...///// portretas
Jau fūras pariša.Kiomsky kur tūūūūū?????,burdakas.

Maro sėjėjai

Maro sėjėjai portretas
Visas šis pasienis su smulkia ar stambia propaganda ne@a mar! ne tik biudžetui, bet ir koronavirusą bei kitą užkratą neša. Pasieniečiai tikrai bejėgiai? Ar apsimeta nematantys?.

Itarus

Itarus portretas
Kiekviena diena atrandama kontrabanda "furose". Transportas turi buti konfiskuojamas. Tai Lietuvoje jau turetu buti didziausias sunkiojo transporto parkas Europoje. Ar kaip cia?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių