Šalčininkų rajone po gaudynių sulaikytas neteisėtai cigaretes vežęs vyras

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone pasieniečiai po trumpų gaudynių sulaikė automobilį „Audi A6“, kuriuo gabenta 10 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Iš įvykio vietos sprukusį jo vairuotoją susekė tarnybinis belgų aviganis Spyglys.

Ketvirtadienį naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus, Specialiosios paskirties skyriaus Vilniaus komandos bei Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajone, kelyje Norviliškės – Daulėnai, patikrinimui stabdė automobilį „Audi A6“ lietuviškais numeriais. Ši vieta yra netoli sienos su Baltarusija.

Vairuotojas nepakluso teisėtiems VSAT pareigūnų reikalavimams, padidino greitį ir nulėkė Daulėnų kaimo link. VSAT pareigūnai iš anksto pasiruošė tokiam scenarijui – tolėliau ant kelio buvo patiesta dygliuota priverstinio stabdymo juosta, vadinamasis „ežys“. Jį pervažiavęs „Audi A6“ vairuotojas už puskilometrio paliko mašiną likimo valiai ir, pasinaudojęs tamsa, pasislėpė Daulėnų apylinkėse. Kartu su juo pasišalino ir dar vienas asmuo.

Į įvykio vietą iškviestas Gintaro Žagunio pasienio užkardos kinologas su tarnybiniu belgu aviganiu Spygliu. Keturkojis nuo palikto automobilio paieškos grupę nuvedė link vieno Daulėnų kaimo namo. Jame pasieniečiai ir sulaikė 25 metų Šalčininkų rajono gyventoją. Pirminiais duomenimis, būtent jis vairavo „Audi A6“.

Transporto priemonės bagažinėje ir salone VSAT pareigūnai rado 10 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra. Už tokio kiekio rūkalų gabenimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Šalčininkų rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Cigaretės ir automobilis laikinai saugomi G. Žagunio pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių