Iš Rusijos cigaretes kontrabandininkai atplukdė Vištyčio ežeru

  • Teksto dydis:

Vilkaviškio rajone pasieniečiai sulaikė 15 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių krovinį ir su jo gabenimu siejamus penkis vyrus. Įtariama, kad nelegalius rūkalus siauriausioje Vištyčio ežero vietoje iš Rusijos pusės penkiukė į Lietuvą atsiplukdė prie pakuočių pririšta virve.

Antradienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios  paskirties komandos pasieniečiai vaizdo stebėjimo įranga užfiksavo įtartiną objektą Vištyčio ežere. Juo eina siena su Rusija.

VSAT pareigūnai jau turėjo žinių, kad šioje vietoje gali būti mėginama atgabenti kontrabandinį krovinį, tad informacija apie įtartiną judėjimą nedelsiant buvo perduota arčiausiai buvusiai sargybai. Netrukus paaiškėjo, kad įtartinas objektas yra tarpusavyje suraišiotų ir plėvele sandariai apvyniotų cigarečių dėžių „karavanas“. Jį kontrabandininkai iš Rusijos atsitempė virve siauriausioje Vištyčio ežero vietoje – čia Lietuvą ir Rusiją teskiria 800 metrų.

Pakrantėje VSAT pareigūnai užfiksavo penkis asmenis. Kai tik penkiukė ėmė nešti rūkalus nuo ežero pakrantės link nuošaliau stovėjusio automobilio, pasieniečiai pradėjo sulaikymo operaciją. Tamsoje pasieniečiams pavyko iškart sulaikyti tris įtariamus kontrabandininkus. Dar du įkliuvo po trumpų gaudynių, kuomet bandė slėptis netoliese esančiuose krūmynuose.

Paaiškėjo, kad Vištyčio ežeru į Lietuvą buvo atplukdytas 30 dėžių „karavanas“. 15 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Superslim“ ir 500 pakelių cigarečių „Minsk 5 Superslims“ buvo be banderolių. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra daugiau kaip 44 tūkst. eurų.

VSAT pareigūnai taip pat sulaikė netoliese stovėjusius automobilius „Volkswagen Sharan“ ir „Škoda Octavia“, kuriais, įtariama, rūkalai turėjo būti gabenami į Lietuvos gilumą.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytus Vilkaviškio ir Marijampolės rajonų gyventojus, kurių amžius yra nuo 27 iki 37 metų, pasieniečiai uždarė į areštinę. Automobiliai ir cigaretės saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

Nors Vištyčio pasienio užkardos ruože šiais metais buvo įdiegta ir pradėta eksploatuoti sienos kontrolės sistema, nusikalstama veikla užsiimantys asmenys dar bando išbandyti pasieniečių budrumą ir sistemos veikimo efektyvumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių