Praėjusią parą pasienyje su Baltarusija apgręžti 37 migrantai

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą pasienyje su Baltarusija apgręžti 37 migrantai, ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių trečiadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Anot pasieniečių, į apgręžtų migrantų skaičių patenka ir 14-os migrantų grupė, kuri sieną Varėnos rajone neteisėtai kirto antradienį, trečiadienį savo noru grįžo į Baltarusiją.

VSAT teigimu, jokių prievartos priemonių, migrantams trečiadienį pereinant sieną, nebuvo, teiginiai apie „išstūmimą“ yra neatitinkantys tikrovės.

Vėliau migrantų grupė Baltarusijos pusėje buvo priartėjusi prie sienos.

VSAT užtikrina, kad į Lietuvą eiti užsieniečiai nebandė bei kuriam laikui įsikūrė kaimyninės šalies teritorijoje. Bandymų patekti iš Baltarusijos ir toliau nebuvo, pasieniečių sargybos buvo atitrauktos tolėliau nuo sienos, tačiau situacija buvo stebima.

Vėlai vakare Baltarusijos pusėje buvę asmenys užgesino laužą ir susirinkę daiktus nuėjo į šios šalies gilumą. Iki ketvirtadienio ryto šiose vietovėse bandymų patekti į Lietuvą nebuvo.

Antradienį neįleistųjų į Lietuvą buvo 35, pirmadienį – keturi, sekmadienį – 75, šeštadienį – 108, penktadienį – 45, ketvirtadienį – 29.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko per 7,7 tūkst.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl išaugusios neteisėtos migracijos pasienyje su Baltarusija paskelbta nepaprastoji padėtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių