Populiariausios vaistų klastotės – erekcijos sutrikimams gydyti

Muitinės pareigūnai teigia, kad dažniausiai Lietuvoje sulaikomos vaistų klastotės – erekcijos sutrikimams gydyti.

Per pusmetį šiemet Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė 43 tūskt. 374 vienetus neteisėtai gabentų vaistinių preparatų, pernai per visus metus tokių buvo sulaikyta 20 tūkst. 659 vienetų.

Šiemet muitinės pareigūnai dažniausiai sulaiko, įtariama, klastotus erekcijos sutrikimams gydyti skirtus indiškos kilmės medikamentus, siunčiamus pašto siuntose, skelbia Muitinės departamentas.

Taip pat aptinkama nemažai pašto siuntų su medikamentais, savo sudėtyje turinčiais psichotropinių medžiagų. Tokius vaistus Lietuvos piliečiai paprastai iš Lietuvos siunčia savo artimiesiems ir draugams, gyvenantiems užsienyje.

Sulaikoma ir pašto siuntų su augimo hormonais bei anaboliniais steroidais.

Tokios medžiagos, anot Antidopingo agentūros specialistų, yra draudžiamos, kadangi kenkia organizmo hormoniniam fonui, sukelia nepageidaujamus reiškinius nuo išvaizdų pokyčių iki elgesio pakitimų, vartojant tokias medžiagas gali susidaryti kraujo krešuliai, kurie neretai lemia net ir mirtį.

Rugsėjo 12-19 dienos Lietuvos muitinės pareigūnai dalyvavo Interpolo, Pasaulinės muitinių organizacijos ir Europolo organizuotoje tarptautinėje operacijoje „Pangea X“, skirtoje kovai su nelegalia medikamentų ir galimai klastotos medicinos įrangos bei priemonių prekyba internetu.

Lietuvos muitininkai operacijos metu tikrino siuntas iš trečiųjų šalių. Buvo patikrinta keli šimtai pašto siuntų, dešimt pašto siuntų, su galbūt draudžiamais, klastotais ir nelicencijuotais medikamentais, sulaikyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ACH kaip stengias vyrai dėl tų moterų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių