VSAT: pasienyje su Baltarusija neapgręžtas nė vienas migrantas, keturi įleisti

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasieniečiai per parą pasienyje su Baltarusija neapgręžė nė vieno migranto, keturi užsieniečiai įleisti dėl humanitarinių priežasčių, šeštadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tai jau antras toks kartas šią savaitę – per antradienį taip pat neapgręžtas nė vienas migrantas.

Kiti mažiausi skaičiai nustatyti spalio 7 dieną, kai apgręžtas vienas užsienietis, ir rugpjūčio 21 bei 24 dienomis, kai jų buvo po du.

Kaip nurodo VSAT, keturi į Lietuvą įleisti migrantai nėra susiję su Baltarusijos režimo organizuotos neteisėtos migracijos iš Azijos ir Afrikos šalių srautais.

Pasieniečių teigimu, penktadienį priešpiet ties Varėnos rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo paleisti du šūviai, vakare ties Lazdijų rajonu kaimyninėje šalyje irgi buvo kartą iššauta.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7947, tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

VSAT duomenimis, tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Biznis \\\\\\.../////

Biznis  \\\\\\...///// portretas
tęsiasi.

O tai

O tai portretas
kam ta tvora už baisius pinigus statoma?

Algis

Algis portretas
Rezultatai matysis uz keleto metu, ileidi 4 tai reiskia jau 400, nes jie kviesis brolius seseris, ju seimas, patys tures po 10 vaiku ir t t...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių