Pasienyje pirmoji metų para buvo rami: apgręžti trys migrantai

Nuo šeštadienio vidurnakčio iki sekmadienio draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą pasieniečiai neleido patekti trims migrantams, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių šeštadienį nebuvo.

Penktadienį pasieniečiai apgręžė septynis tokius asmenis. Ketvirtadienį VSAT nefiksavo nė vieno atvejo, kad neleistinose vietose užsieniečiai taip būtų bandę kirsti sieną. Trečiadienį neįleista 18 neteisėtų migrantų, antradienį – 14, pirmadienį – keturių, sekmadienį – aštuonių.

Pasak pranešimo, Latvijoje šeštadienį situacija nesikeitė – Baltarusijos režimas į šią kaimyninę šalį ir toliau kreipia būrius migrantų.

Latvijoje jau tris savaites yra išaugęs bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos skaičius. Šeštadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 80 migrantų, penktadienį – 85.

Nuo rugpjūčio pradžios Lietuvos pasieniečiai apgręžė daugiau nei 8 tūkst. migrantų, tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Lietuvą šiemet pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Iki sausio vidurio Lietuvos pasienyje su Baltarusija paskelbta nepaprastoji padėtis. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių