Pasieniečiai apgręžė 20 neteisėtų migrantų iš Baltarusijos

  • Teksto dydis:

Per praėjusią parą pasieniečiai apgręžė 20 neteisėtų migrantų, bandžiusių į šalį patekti iš Baltarusijos, ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvija praėjusią parą neįsileido penkių tokių užsieniečių, į Lenkiją patekti mėgino 32 neteisėti migrantai.

Antradienį VSAT užkirto kelią į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai įeiti 31 asmeniui, pirmadienį – 34, sekmadienį – 37, šeštadienį – dviem, penktadienį – keturiolikai, ketvirtadienį – penkiolikai migrantų.

Trečiadienį vakare ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo paleistos šešios signalinės raketos. Artėjant vidurnakčiui iš trečiadienio į ketvirtadienį Baltarusijos pusėje ties Varėnos savivaldybe buvo iššauti keturi šūviai, o ties Druskininkų savivaldybe – penki šūviai.

Pasieniečiai nenurodo, ar šie atvejai susiję su neteisėta migracija.

Iš viso šiemet VSAT užkirto kelią iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose patekti 802 neteisėtiems migrantams. Latvijoje šis skaičius šiemet yra 2562, o Lenkijoje – 2584.

Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą neįleista per 8,1 tūkst. Kai kurie jų į šalį patekti bandė ne po vieną kartą.

Pernai iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių