Neteisėto migranto liudijimas: papasakojo apie baltarusių spaudimą kirsti sieną (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pasidalijo filmuota medžiaga, kurioje fiksuotas neteisėto migranto, Irako piliečio, pasakojimas. Jis kartu su tautiečiais trečiadienį neleistinoje vietoje bandė iš Baltarusijos patekti į Lietuvą Druskininkų savivaldybės ribose.

Kurorto pasieniečių sulaikytoje grupėje buvo aštuoni vyrai ir moteris. Irakietis VSAT pareigūnams pasakojo, kaip į Baltarusijos pusėje įrengtą stovyklą ir iš jos prie sienos su Lietuva migrantai buvo vežami skirtingomis transporto priemonėmis. Užsienietis taip pat paliudijo apie Baltarusijos pareigūnų spaudimą neteisėtai kirsti Lietuvos sieną.

Migrantams pagalbos nereikėjo, jie dėvėjo metų laiką atitinkančius drabužius ir nebuvo sušalę bei ramiai vykdė Druskininkų pasieniečių nurodymus.

VSAT pareigūnai irakiečiams perdavė humanitarinius paketus su maistu, vandeniu ir kitais jiems praversiančiais daiktais. Tuomet užsieniečiai buvo neįleisti į Lietuvą ir grįžo į Baltarusiją.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7918 (vidurnakčio iš trečiadienio į ketvirtadienį duomenys).

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nija

nija portretas
o jie pasakoja ivairiai,mums viena,baltarusiams kita,o kai parskrenda namo varosi ant visu,bet dar vieno bandymo neatsisako,tik pinigu susitaupys ir vel pirmyn

Kiek metu tau

Kiek metu tau  portretas
Nugyvenk, gyvenimo, poto asiluokis, pabaigoje gyvenimo suprasi , kad pas pati ausys bus kaip pas ta gyvuliuk kuri paminejai

To melas stop???nerasyk asile niekada nesamoniu,

To melas stop???nerasyk asile niekada nesamoniu, portretas
Tie cigonai niekada nedirba.tik zudo,ir sprogdina??
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių