Teismas konstatavo: gyvūnų gelbėtojai nusikalstamos veikos nepadarė

  • Teksto dydis:

Teismas konstatavo, kad Klaipėdos apygardos prokuratūros nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai neteisėtai iš pareiškėjos J. B. paimtų jai priklausančių trijų šunų yra pagrįstas. Teismas galutine ir neskundžiama nutartimi paliko galioti šį Tauragės apylinkės prokuratūros prokurorės Loretos Irenos Baguckienės nutarimą.

Šilutėje gyvenanti pareiškėja prašė pradėti ikiteisminį tyrimą ir baudžiamojon atsakomybėn patraukti gyvūnų gerove besirūpinančias įstaigas, nes jos, paimdamos pareiškėjos gyvūnus, nesilaikė jų paėmimą reglamentuojančių įstatymų reikalavimų.

Prokuratūra atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą. Prokurorė nurodė, jog nors gyvūnų paėmimas ir nebuvo įvykdytas laikantis visų įstatymų reikalavimų, tačiau ne kiekvienas įstatymo pažeidimas laikytinas nusikalstama veika ir jas padariusiems asmenims taikytinos pačios griežčiausios priemonės - baudžiamoji atsakomybė.

Klaipėdos apygardos teismo teisėjas konstatavo, kad Klaipėdoje ir Šilutėje registruotų įstaigų, kurios rūpinasi gyvūnų gerove, atstovai vykdė Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo nuostatas. Minėtų įstaigų atstovai, matydami, jog J. B. gyvūnai – prancūzų buldogas ir du rusų ilgaplaukiai kurtai nėra tinkamai prižiūrimi, organizavo gyvūnų paėmimą.

Teismas atsižvelgė į prokurorės nutarime atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą išdėstytus argumentus ir paliko galioti sprendimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
kauno dienos redakcijai .Neiskraipykite komentarus,parasai, patikrimi išsiunčiant ,paskiau nesąmones skaitai.

Pil.

Pil. portretas
Gyvūnų skriausti negalima, teisingai,bet nesureikšminkite,nes yra žmonės vistiek svarbesni už juos.Pažiurekite kiek vargstačiu žmonių, gėda būtų .Tie žmonės ne tokie buvo, valkatos, benamiais tapo po Lietuvos nepriklausimybes.Kaip kas būtus jų konfiskavo uz smukles skolas,ne dėl savo kaltes o dėl to kad bedarbiais .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių