N. Venckienės byla: apklaustos moters giminaitės, specialistė

Pirmadienį Panevėžio apygardos teisme toliau nagrinėjant buvusios Seimo narės ir teisėjos Neringos Venckienės bylą buvo apklaustos jos giminaitės, specialistė.

„Buvo toliau apklausinėjami liudytojai ir liudijo N. Venckienės mama (Laimutė–BNS) Kedienė, teta (Audronė–BNS) Skučienė ir specialistė, kuri vertino mergaitės gyvenimo sąlygas pas globėjus“, – BNS sakė teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Kitas posėdis byloje numatytas ketvirtadienį, jame bus tęsiamos liudytojų apklausos.

N. Venckienei pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

Dėl Lietuvos ir JAV teisės sistemos skirtumų po kaltinamosios perdavimo Lietuvai iš 13 planuotų pateikti įtarimų liko šie keturi. N. Venckienė kaltinimus neigia ir vadina politiškai motyvuotais.

N. Venckienė tvirtina nenaudojusi smurto per 2012-ųjų gegužės įvykius, kai vykdydami teismo sprendimą pareigūnai iš jos šeimos namų paėmė mažametę dukterėčią ir perdavė mamai L. Stankūnaitei. Smurtas, N. Venckienės nuomone, naudotas tiek prieš ją, tiek prieš L. Stankūnaitės dukrą.

N. Venckienė buvo viena iš svarbiausių vadinamųjų Garliavos įvykių dalyvių.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas į darbą vykęs teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta L. Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes galbūt įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys, N. Venckienės brolis.

D. Kedys kaltino V. Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L. Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, V. Naruševičienės mažametę dukrą. J. Furmanavičių ir Andrių Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Visi teismai A. Ūsą išteisino.

Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A. Ūsas. Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.

N. Venckienė ilgą laiką globojo dukterėčią, nevykdė teismų sprendimų atiduoti ją motinai L. Stankūnaitei. Mergaitė iš tetos namų Garliavoje paimta įsikišus pareigūnams.

Panevėžio apygardos teismo nagrinėjamoje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti keturi asmenys, jie yra pateikę civilinį ieškinį dėl iš viso 100 tūkst. eurų: L. Stankūnaitė yra pateikusi ieškinį dėl 20 tūkst. eurų neturtinės žalos, jos dukra – 50 tūkst. eurų, policijos pareigūnas – 2 tūkst. eurų, o antstolė – beveik 29 tūkst. eurų ieškinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskui

Nezabitauskui portretas
nesek pasakų. Yra pirmo teismo išvada, buvo rodytas ir interviu su auklėtoja, smirda nuo kedvenckių šeimynos darbų pedofilija. Tokį gyvačių lizdą tik išsigimėliai gali palaikyti.

Įdomu

Įdomu portretas
ko ta žiurkikė puola į Klaipėdą - trupinių rinkti ar toliau smarvę skleisti?

Tiesa nugalėjo

Tiesa nugalėjo portretas
VRK neleido Nutrijai bolotiruotis į Seimą. KT nustatė, kad ji šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė duotą priesaiką.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių