Per metus lygtinai iš įkalinimo įstaigų paleisti 1144 asmenys

Per metus, kai Lietuvoje galioja nauja nuteistųjų lygtinio paleidimo tvarka, teismai pritarė 1144 sprendimams lygtinai paleisti iš laisvės atėmimo vietų.

Iš jų 41 nuspręsta lygtinai paleisti su intensyviąja priežiūra - šie asmenys turi segėti elektronines apyrankes arba apykojes.

Statistiką apibendrinęs Kalėjimų departamentas antradienį pranešė, kad per metus įvykusiuose 425 lygtinio paleidimo komisijų posėdžiuose iš viso apsvarstytas 3 761 nuteistųjų prašymas dėl lygtinio paleidimo taikymo. 2048 atvejais priimti sprendimai taikyti lygtinį paleidimą, 1700 atvejais - lygtinio paleidimo netaikyti. Lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisijų sprendimai yra teikiami tvirtinti teismams.

„Daugėja tiek lygtinio paleidimo komisijų sprendimų taikyti lygtinį paleidimą (pritarta 54 proc. visų prašymų), tiek palankių teismų sprendimų (62 proc. iš jiems pateiktų), patvirtinančių komisijų nutarimus dėl lygtinio paleidimo iš įkalinimo įstaigos“, - pažymi departamentas.

Praėjusios savaitės pabaigos duomenimis, realiai iš laisvės atėmimo vietų įstaigų nuo 2012-ųjų liepos lygtinai jau paleisti 1104 nuteistieji.

Pasak Teisingumo ministerijos, daugiausia nuteistųjų lygtinai paleista iš Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos – 497. Iš Marijampolės pataisos namų neatlikę visos bausmės į laisvę išėjo 217 asmenų, iš Panevėžio pataisos namų – 95, iš Vilniaus pataisos namų – 70 nuteistųjų, iš Alytaus pataisos namų – 68, iš Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus – pataisos namų – 44, iš Laisvės atėmimo vietų ligoninės – 37, iš Kybartų pataisos namų – 33, iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus – 21, iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus – kalėjimo – 17, iš Kauno tardymo izoliatoriaus – 5 nuteistieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mmm

mmm portretas
tikriausiai policijai mazai darbo,kad paleido tiek gyvuliu....

kiek

kiek portretas
iš jų padarė nusikaltimų pakartotinai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių