Medienos prekybos įmonės vadovai pasisavino daugiau nei 150 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Du Marijampolės apskrities medienos prekybos įmonės vadovai įtariami daugiau nei 150 tūkstančių eurų pasisavinimu iš bendrovės, apgaulingu ir aplaidžiu apskaitos tvarkymu, neteisingų duomenų pateikimu mokesčių administratoriui, o jiems padėję du bendrininkai – dokumentų klastojimu.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad kelerius metus medienos prekyba užsiimančiai bendrovei vadovavęs direktorius iš bendrovės kasos ir banko sąskaitų grynaisiais pinigais paėmė daugiau nei 127 tūkst. eurų, o keletą mėnesių vadovavusi moteris – daugiau nei 24 tūkst. eurų.

Kaip pranešė FNTT, išaiškinta, kad tūkstantines sumas paėmę bendrovės vadovai pinigų nesugrąžino ir nepateikė jokių dokumentų, pagrindžiančių jų panaudojimą.

Tyrimo metu pareiškus įtarimus dėl galimo turto pasisavinimo, verslininkai pateikė daugiau nei 150 tūkst. eurų vertės paskolų sandorius patvirtinančias sutartis. Paskolų sutartyse buvo nurodyta, kad daugiau nei 127 tūkst. eurų pasiskolino pats direktorius, iš jų daugiau nei 37 tūkst. eurų buvo skirta medienos įsigijimui iš Baltarusijos bendrovės.

Tačiau gavus duomenis pagal teisinės pagalbos prašymą paaiškėjo, kad dokumentuose įvardyta Baltarusijos įmonė jokių sandorių su Marijampolėje veikiančia bendrove neturėjo ir pinigų negavo.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai išaiškino, kad prie pinigų pasisavinimo nuslėpimo fakto prisidėjo bendrovės direktorės sutuoktinis, kuris, kaip įtariama, suklastojo dokumentus apie 37 tūkst. eurų sumos panaudojimą. Antrasis bendrininkas, anksčiau bendrovėje dirbęs darbuotojas, kaip įtariama, galėjo padėti suklastoti dokumentus dėl daugiau nei 22 tūkst. eurų paskolos, kai keletą mėnesių bendrovei vadovavo turto pasisavinimu įtariama vadovė.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūra. Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių