Mažametę su vyru krūmuose išvydęs kelmiškis neliko abejingas: ėmė pats gaudyti skriaudėją

  • Teksto dydis:

Mažametę išgelbėjusiam kelmiškiui įteikta Angelo sargo statulėlė, praneša Šiaulių policija.

45 metų Kelmės gyventojas Ričardas Krikštanavičius šių metų vasarą tapo sunkaus nusikaltimo liudininku.

Vyras neliko pasyviu stebėtoju, išgelbėjo šešiametę mergaitę nuo tragiškų padarinių ir padėjo operatyviai sulaikyti nusikaltimą įvykdyti pasikėsinusį asmenį. Už tai rugsėjo 30 dieną plojimais jam dėkojo visas Kelmės rajono policijos kolektyvas, o Šiaulių policijos viršininko pavaduotojas Marius Jablonskas ir Smurtinių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkė Agija Burkauskienė įteikė Angelo sargo statulėlę. R. Krikštanavičius jos nusipelnė, nes tapo tikru šešiametės Angelu sargu.

Birželio 26-ąją vyras prie praviro lango gėrė kavą, kai jo žvilgsnį patraukė po langais vis praeinantis vaikinas ryškiai oranžiniais marškinėliais. Kiek vėliau Ričardas išgirdo ir to praeivio balsą – jaunuolis kažką pakvietė ateiti. Prie lango sėdėjęs vyras išvydo, kaip jaunuolis su maža mergaite nueina link toliau esančio gyvenamojo namo. Ričardui pasirodė keista, kad jie ėjo pro krūmus, nors eiti aplink būtų buvę patogiau.

Netrukus iš tos vietos, kur nuėjo jaunuolis su mergaite, pasigirdo mažametės klyksmas ir maldavimas paleisti. Žolėse, tarp krūmų, Ričardas  pamatė tą patį ryškiais marškinėliais dėvintį vaikiną, kuris rankomis smūgiavo ant žemės gulinčiai mergaitei.

Ričardui bandant šūksmais nutraukti smurtavimą, nepažįstamasis tik po antro šūktelėjimo pakėlė galvą ir pradėjo žvalgytis. Šia akimirka pasinaudojusi mažametė  pabėgo, o smurtautojas atsistojo ir nuėjo.

Ričardas čiupo automobilio raktelius, išbėgo lauk ir, sutikęs dar du sunerimusius kaimynus, sėdo į automobilį bei kartu išvažiavo ieškoti mergaitės skriaudėjo. Deja, paieškos buvo bevaisės.

Grįžęs į įvykio vietą, Ričardas policijos pareigūnams apibūdino įtariamojo išvaizdą ir keletas policijos ekipažų leidosi į jo paieškas.

Įtariamasis rastas pievoje, netoli gatvės, kurioje vyko nusikaltimas. 23 metų Kelmės rajono gyventojas buvo suimtas. Alkoholio matuokliu jam nustatytas 2,04 prom. girtumas. Ne kartą už vagystes ir kitus nusikaltimus teistam vaikinui buvo pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo išžaginti mažametę.

Dėka R. Krikštanavičiaus ir kitų kelmiškių suteiktos informacijos, įtariamasis buvo nustatytas ir sulaikytas per tris valandas po nusikaltimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuolis

Šaunuolis portretas
diedukas. Sėkmės jam

Rego to kadaise

Rego to kadaise portretas
Ta moteris greičiausiai nebuvo 6 metukų. Tokia bėda su tomis draugų musamomis, kad jos bijo prarasti savo chachalius. Nes tie nors išgerti duoda, pinigų kažkiek praneša. Bet jei kažkas tiesiog puldinėja žmones gatvėje, jį būtina priduoti policijai.

Kadaise

Kadaise portretas
apgyniau "draugo" musama moteri. Konfliktas baigesi kaulu luziais ir teismu, jame apgintoji pareiske,kad as uzpuoliau jos chachali,taip tikedamasis jos demesio!!! Nuo tada - tegu uzsimusa ir uzsi3,14sa! Ju reikalas!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių