Kriminalistai sulaikė socialiniame tinkle „Facebook“ sukčiavusius asmenis

  • Teksto dydis:

Kertvirtadienį Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimo valdybos (toliau – LKPB NEETV) pareigūnai glaudžiai bendradarbiaudami su Panevėžio apskr. VPK Pasvalio raj. policijos komisariato pareigūnais sulaikė tris Pasvalio gyventojus J. P., S. Ž. ir V. V.

Įtariamieji socialiniame tinkle „Facebook“ talpino skelbimus, kuriuose siūlė už 1000 eurų pagaminti „originalius“ vairuotojo pažymėjimus. J.P., S.Ž. ir V.V. apklausti, jų gyvenamosiose vietose atliktos kratos. Įtariamiesiems už vykdytą nusikalstamą veiką gresia baudžiamoji atsakomybė.

Masinėse medijoje plačiai nuskambėjo atvejis, kai socialiniame tinkle „Facebook“, asmuo pavadinęs paskyrą „Vladimir Ivanov“, skirtingose socialinėse grupėse, skirtose skelbimams reklamuoti, talpino pranešimus apie tai, kad „gali padėti“ už 1000 eurų atlygį įsigyti „originalius“, įtrauktus į duomenų bazes, vairuotojo pažymėjimus.

LKPB NEETV jau anksčiau buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl panašaus skelbimo. Socialiniame tinkle „Facebook“, asmuo, pavadinęs paskyrą „Velsas Simutis“, tose pačiose socialinio tinklo grupėse skirtose skelbimams reklamuoti, talpino identiškus skelbimus siūlydamas „parūpinti“ vairuotojų pažymėjimus. Atliekant ikiteisminį tyrimą pareigūnams kilo įtarimas, kad „Facebook“ paskyras pavadinę „Velsas Simutis“ ir „Vladimir Ivanov“ yra asmenys, bendrai vykdantys šią nusikalstamą veiką.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Pasvalio gyventojai J.P. ir S.Ž. iš anksto susitarė patalpinti socialiniame tinkle „Facebook“ skelbimą dėl vairuotojų pažymėjimų gaminimo, nors žinojo, kad jie gauti ar pagaminti pastarųjų neturi galimybių. Tokius skelbimus jie keldavo naudodami aukščiau minėtą „Velso Simučio“ paskyrą, kuria naudojosi įtariamasis J. P. Kiek vėliau įtariamieji nutarė skelbimus dėl vairuotojų pažymėjimų gaminimo kelti naudodamiesi „Vladimir Ivanov“ paskyra, kuri priklausė S.Ž.

Asmenys, susidomėję galimybe „lengvu būdu“ gauti vairuotojo pažymėjimus susirašinėdavo su įtariamaisiais socialiniame tinkle „Facebook“. Už vairuotojų pažymėjimų gaminimą įtariamieji prašė persiųsti pinigus į sąskaitą banke, kuri priklausė pil. V.V. Tokiu būdu įtariamiesiems pavyko apgauti nemažai žmonių, kurie tikėjosi „lengvai“ gauti vairuotojų pažymėjimus, bet buvo apgauti, nes pervedę pinigus į V.V. banko sąskaitą, vėliau negalėjo susisiekti su įtariamaisiais, kurie neatsiliepdavo į skambučius bei neatsakinėdavo į žinutes.

LKPB NEETV pareigūnai atkreipia visuomenės dėmesį, kad dėl nuolat tobulėjančių technologijų ir jų paplitimo didėja galimybė tapti sukčių auka elektroninėje erdvėje. Šiandien tokie nusikaltimai yra viena iš prioritetinių Lietuvos kriminalinės policijos biuro veiklos sričių. Pastebėję galimus sukčiavimo atvejus praneškite apie juos el. pašto adresu cyberpolice@policija.lt arba kreiptis į teritorinę policijos įstaigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eiki jau gal apsiravėkite bent nuo transvestitų MRU

Eiki jau gal apsiravėkite bent nuo transvestitų MRU portretas
Kriminalistų žygiai juokingi tokiame fone, kai židinys korupcijos, nusikalstamumo stambiu mastu, narkomanijos ir pedofilijos skatinimas, propagavimas ir kiti degradacijos požymiai koncentruoti MRU. Štai. Narkomanei ir strumos patologijų sugraužto protelio Dalei Miliu,ienei po dantų išmalimo dar kol jai net 18 metų nebuvo narkomanai pamokė, ką sakyt pas ginekologę nuėjus su 5 mėnesių dydžio nėštumo pilvu: atseit nuo šventos dvasios nėščia ir ji pati - Šv. Mergelė Marija...juk patogu veisti išsigimėlius, idiotus, pageltusius čiurkiukus su maniakų patologijom - už tai valstybė duoda kas mėnesį po beveik 400 eurų - už idiotų ir nevisaverčių veisimą...svarbu pasislapstyti iki 5 mėnesio nėštumo, o jau po to - galima ir kliedesius papasakatoti, kad ne, jokiu būdu ne nuo artimo giminaičio benkartas gimė, ir ne nuo narkomanų grupelės, su kuria per visas skyles prasitarkavo įkalus kelias dozes kartu su tazepamo kokteiliu,fui. Išsigimėlių veisimo šalimi tapome. Tad nebejuokinkite rašydami niekus

bhreckis

bhreckis portretas
Jau to "arba kreiptis į teritorinę policijos įstaigą"- rašyt nereikėjo. Kam apgaudinėt žmones, vistiek jie ten nieko nedirba.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių