Kontrabandininkai į Nemuną nuleido rūkalų prikimštą „ledo lytį"

  • Teksto dydis:

Druskininkų pasieniečiai iš Nemuno ištraukė rūkalų kontrabandą su pritvirtintu GPS prietaisu. Baltarusijos krante nuleistas krovinys buvo sukonstruotas kaip apskritimas, matyt, bandant jį padaryti panašesnį į ledo lytį.

Naktį iš antradienio į trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai Nemuno aukštupyje pastebėjo plaukiančią įtartiną ledo lytį. Upėje, kurios viduriu čia eina siena su Baltarusija, šiuo metu dar yra pavienių ledo lyčių, bet ši pasieniečiams pasirodė keistoka.

Ties Švendubrės kaimu pasieniečiai į Nemuną nuleido tarnybinę motorinę valtį. Tamsoje VSAT pareigūnai įtartiną objektą partempė į krantą. Jis buvo apvalus ir apšarmojęs. Tai būta ne ledo lyties, o kontrabandininkų iš cigarečių pakelių ir blokų suformuoto skritulio, supakuoto į polietileną.

Ant jo buvo pritvirtintas GPS įrenginys. Kontrabandininkai taip seka krovinio, nuleisto Baltarusijos pusėje į Nemuną, buvimo vietą. Šįkart jie stengėsi siuntą padaryti kuo panašesnę į ledo lytį ir tikėjosi, kad srovė iš Baltarusijos pusės kontrabandą atneš į Lietuvos krantą.

Išardę „ledo lytį" pasieniečiai suskaičiavo, kad taip į Lietuvą bandyta atplukdyti 2 tūkst. pakelių cigarečių su Baltarusijos banderolėmis.

Vyksta tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nerūkantis

nerūkantis portretas
manau kad kontrabanda niekada nesibaigs kol bus tam priežastis. Juk tai vyksta nuo senovės laikų ir priemonės tik tobulėja. Jokie pasieniečiai nesuspės paskui kontrabandininkų išradingumą, nes jiems talkina manau ne kokie nors mažaraščiai. Antra, kam ta kontrabanda, kai galima viską pagaminti vietoje. o nevartoti narkotinių medžiagų ir alkoholio reikėtų mokinti ne kalbomis, o renginiais, lavinančiais geros, pakilios nuotaikos susikūrimą. Juk egzistuoja visokios rytietiškos praktikos, tai kodėl nesukūrus naujų, užuot kūrus vis naujus kariavimo būdus ar masinio žmonių mulkinimo priemones.

Skritulys

Skritulys portretas
gal ir panašus į ledo lytį, apskritimas, žurnaliste, nelabai.

Molio gabalas

Molio gabalas portretas
Operacija be pabaigos.Jei mastytų kaip profai,toliau būtų buvę taip-GPS plukdę valtimi kelis km iki strateginęs vietos ir pasitikę siuntos gavėjus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių