Internetiniai sukčiai vis stebina naujais apgaulės metodais: apsimeta ir įmonės „Samsung“ atstovais

  • Teksto dydis:

Pastebimas sukčių suaktyvėjimas, kuriant naujas feisbuko paskyras ir prisidengiant kitų įmonių vardais, o paskyrose skelbiami konkursai su įspūdingais prizais, praneša Virtualus policijos patrulis.

Virtualus policijos patrulis teigia, kad vienas iš pavyzdžių – „Samsung“ gimtadienio proga skelbia konkursą, kuriame galima laimėti naują mobilųjį telefoną. Tereikia pakomentuoti įrašą ir iš karto gaunate žinutę, kurioje nurodyti reikalavimai, o už kelių minučių gaunate žinutę, kad esate išrinktas nugalėtoju. Tik reikia užsiregistruoti paspaudus atsiųstą nuorodą.

„Nuoroda nukreipia į „oficialią“ svetainę, kurioje prašoma suvesti savo telefono numerį ir sekti instrukcijas. Kai pasižiūri atidžiau, tai pamatai, kad paskyros pavadinimas ne „Samsung“, o „Samsun9“, skelbimo ir žinučių tekstas su gramatinėmis klaidomis ir nerišlus, tik naudojama profilio nuotrauka tokia pati, kaip oficialios paskyros“, – skelbia pareigūnai.

Primenama, kad socialiniuose tinkluose visada išliktumėte budrūs, apie konkursus pasitikrintumėte oficialiuose įmonių puslapiuose. Įsitikinkite, ar paskyra yra oficiali ir priklauso tai įmonei, nespauskite įtartinų nuorodų ir jokiu būdu nenurodykite savo asmens duomenų.

O jeigu visgi jau nukentėjote nuo sukčių – kuo greičiau apie tai praneškite policijai naudojantis elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai prisimenu :

gerai prisimenu : portretas
diekukas sakydavo - durnų ir glušų nei sėja nei pjauna .. patys dygsta ! kuom ir sėkmingai naudojasi (ir toliau naudosis ) visokie ,,sukčiai'' , kodėl kabutėse ? esi godus , nori ant sofos gulėdamas greit uždirbti , galva tik tam , kad neprilytu ??? atiduok babkes tam , kas gudresnis ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių