I. Strazdauskaitės nužudymo byloje tęsiamos baigiamosios kalbos

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį toliau nagrinės Ievos Strazdauskatės nužudymo bylą.

Apeliacinėje instancijoje baigiamoje nagrinėti byloje šiame posėdyje numatyta tęsti baigiamąsias kalbas, suteikti teisę į jas atsikirsti, replikuoti, taip pat numatyti ir nuteistųjų paskutinieji žodžiai.

Baigiamųjų kalbų nepasakę yra du nuteistųjų gynėjai, BNS anksčiau yra informavęs teismas.

Apeliacinius skundus dėl balandžio 3 dieną Kauno apygardos teismo priimto sprendimo yra pareiškę beveik visos bylos šalys.

Nuosprendį apskundusi Generalinė prokuratūra siekia, kad už įvykdytus nusikaltimus įkalinimas iki gyvos galvos būtų skirtas visiems trims šioje byloje kaltinamiems pusbroliams Bieliauskams.

Žemesnės instancijos teismo nuosprendžiu trys pusbroliai pripažinti kaltais dėl 2017-aisiais įvykdyto plungiškės I. Strazdauskaitės nužudymo, dviejų plėšimų, turto sunaikinimo bei neteisėto laisvės atėmimo. Teismas Leonui Bieliauskui skyrė laisvės atėmimą iki gyvos galvos, Karoliui Bieliauskui – 17, o Mantui Bieliauskui – 16 metų laisvės atėmimo bausmes.

Šioje byloje taip pat buvo nuteisti marijampolietis Algimantas Stankevičius ir kėdainietis Tomas Zagurskas. Jiems skirtos atitinkamai dvejų metų ir dviejų mėnesių bei dvejų metų laisvės atėmimo bausmės už dalyvavimą plėšime, neteisėtą šaunamojo ginklo turėjimą ir jo panaudojimą.

Apeliaciniam teismui pateiktame skunde prokuratūra prašo T. Zagurskui skirti ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, o A. Stankevičių įkalinti keturiems metams ir dvejiems mėnesiams.

Byloje nukentėjusiaisiais pripažinti I. Strazdauskaitės tėvai, sesė ir buvęs sužadėtinis taip pat prašo skirti maksimalias bausmes dviems iš trijų kaltinamųjų ir priteisti iš viso 400 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Kauno apygardos teismas nužudytos merginoms tėvams iš trijų pusbrolių solidariai priteisė 4510 eurų turtinei žalai atlyginti ir po 30 tūkst. eurų kiekvienam neturtinei žalai atlyginti, o nužudytosios seseriai ir sužadėtiniui – po 15 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Skundus byloje pateikė ir nuteistieji, jie prašo sušvelninti jiems skirtas bausmes.

Taip pat sulaukta ir nuteistųjų artimųjų apeliacinio skundo.

I. Strazdauskaitė 2017 metų kovą išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone.

Teisėsaugos duomenimis, mergina mirtinai sumušta kastuvu.

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joana

Joana portretas
Ot, teisesauga, tiria keturis metus ir nieko gero.Uz toki.nusikaltima visiems budeliams turejo but bausme iki gyvos galvos. Jauno zmogaus nera o brudai vel tuoj vaikscios ir darys nusikaltimus.

N

N portretas
Per svelnios bausmes uz lopeta uzdauzyta mergina
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių