Gyvsidabriu užterštame Ukmergės teisme dirbę žmonės apskundė sprendimą atmesti jų ieškinį

  • Teksto dydis:

Žalos už darbą gyvsidabriu užterštame Ukmergės teisme reikalavę asmenys apskundė Vilniaus apylinkės teismo sprendimą atmesti jų ieškinį dėl senaties.

Iš viso 14 buvusių ir esamų teismo darbuotojų, tarp kurių – ir generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, anksčiau buvęs Ukmergės teismo pirmininku, ieškiniu siekė prisiteisti neturtinę žalą ir priedą už darbą, dirbtą esant nukrypimų nuo normalių darbo sąlygų.

Spalio pabaigoje Vilniaus apylinkės teismas atmetė 13 asmenų ieškinį, o dėl vieno asmens reikalavimų civilinį procesą nutraukė.

Tuomet teismas konstatavo, jog terminas ieškinio pateikimui turėjo būti skaičiuojamas nuo sužinojimo apie taršą gyvsidabriu 2012-2013 metais, o ne nuo pernai priimto Aukščiausiojo Teismo sprendimo, todėl atmetė jį dėl senaties.

Teismas taip pat pasisakė dėl ieškinio reikalavimų pagrįstumo ir įvertino, kad jie nėra įrodyti bei pabrėžė, kad ieškovai jokiais duomenimis nepagrindė jiems padarytos neturtinės žalos.

Vilniaus apylinkės teismo atstovė Rimantė Kraulišė BNS informavo, kad šį teismo sprendimą apskundė visi 13 asmenų, kurių ieškinys buvo atmestas. Apeliacinis skundas aukštesnės instancijos teismui dar neperduotas.

Atsakovais šioje byloje yra Lietuvos valstybė, atstovaujama Vyriausybės, ir Vilniaus regiono apylinkės teismas.

Byla susijusi su įvykiais Ukmergės teisme, kai 2003 metais teisme rasta gyvsidabrio, o dar didesnis jo kiekis – apie trys kilogramai – aptiktas 2012 metais, tvarkant signalizaciją.

Pernai birželį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas gyvsidabriu užterštame teisme dirbusiems žmonėms priteisė 344,5 tūkst. eurų neturtinės žalos. Ieškinius valstybei šioje byloje buvo pateikęs 31 asmuo: teisme dirbę teisėjai, tarnautojai, advokatai, prokurorai.

Pirmieji apie tai, kad ieškovai apskundė teismo sprendimą, pranešė portalas lrytas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Valstybės generalinis prokuroras bylinėjasi su valstybe ?????????? Atsistatydink, o tada ir bylinėkis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių