E. Masiulis ir R. Kurlianskis nusprendė neatsakinėti į prokuroro klausimus

Koncerno „MG Baltic“, pakeitusio pavadinimą į „MG grupė“, politinės korupcijos byloje teisiami buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir buvęs šio koncerno prezidentas Raimondas Kurlianskis davė paaiškinimus Apeliaciniam teismui, tačiau nesutiko atsakyti į prokuroro klausimus.

R. Kurlianskis savo paaiškinimus išdėstė per penkis posėdžius, tuo metu E. Masiuliui pirmadienį prireikė vos pusvalandžio paaiškinimams pateikti.

„Apeliaciniame skunde prokuroras klaidina teismą, jo pamokymai kiek žmogus gali turėti grynųjų pinigų neturi nieko bendra su teisiniais dalykais“, – per posėdį sakė E. Masiulis.

Jis teigė, kad nagrinėjant bylą Vilniaus apygardos teisme, jau išsamiai atsakė į prokuroro Justo Laucius klausimus, todėl Apeliaciniame teisme į kaltintojo klausimus dar kartą neatsakinės, nes nemato tame prasmės, tad pasinaudos teise neatsakyti į prokuroro klausimus.

Apeliaciniame skunde prokuroras klaidina teismą, jo pamokymai kiek žmogus gali turėti grynųjų pinigų neturi nieko bendra su teisiniais dalykais.

Neatsakinėsiantis į prokuroro klausimus pirmadienį patvirtino ir R. Kurlianskis.

E. Masiulis teismui skundėsi, kad iš R. Kurlianskio kaltinimo kai kurios aplinkybės buvo pašalintos, o jam kaltinimai palikti tokie pat, todėl tapo nesuvokiami, nuo jų sunku gintis.

Apeliacinis teismas „MG grupės“ byloje dabar iš viso nagrinėja keturis skundus – visus kaltinamuosius išteisinusį nuosprendį apskundė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras J.Laucius, jis prašo žemesnės instancijos nuosprendį panaikinti ir išteisintuosius pripažinti kaltais bei skirti bausmes.

Du skundus pateikė buvusio koncerno viceprezidento R. Kurlianskio advokatai – Simonas Slapšinskas ir Giedrius Danėlius, nuosprendį apskundė ir buvusio liberalų lyderio E. Masiulio advokatas Ruslanas Boiko.

Prokuratūra siekia pripažinti, kad R. Kurlianskis kaltas kelių politikų papirkimu ir prekyba poveikiu, siekiant koncernui naudingų sprendimų priėmimo.

Kyšininkavimu byloje kaltinami buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis E. Masiulis, buvęs šios partijos narys Šarūnas Gustainis ir parlamentaras, Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys.

Kaltinti, tačiau pirmos instancijos teisme išteisinti ir juridiniai asmenys: „MG grupė“, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija.

Vilniaus apygardos teismas visus kaltinamuosius pernai balandį išteisino kaip nepadariusius veiksmų, turinčių nusikalstamos veikos požymių.

Teismas patvirtino E. Masiulio ir R. Kurlianskio versiją, kad 2016 metais politikui degtinės butelio dėžutėje perduoti 90 tūkst. eurų buvo paskola, o ne kyšis.

E. Masiulis sakė, kad pinigus iš R. Kurlianskio skolinosi investicijoms į nekilnojamąjį turtą, o R. Kurlianskis teigė rėmęs liberalo politinę veiklą, nes šis jam patiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visi \\\\\../////

Visi  \\\\\..///// portretas
"Vory v zokone" nebendrauja su teisėsauga,kitaip juos nukrūnuoja,atsidure gaidyne prie parąšos,tai jau pavojinga ir vazelinas daug pinigų suryja,kitaip žopai pz...dec .

ttt

ttt portretas
Mes, piliečiai, galim galvoti ką tik norim, bet jei teismas nepatvirtina prokurorų kaltinimo, jie nekalti. Teisėjas neatsižvelgia į žmonių nuomonę, jis žiūri į teisės kodeksą.

Ko gero

Ko gero portretas
jie sutinka kalbėtis tik su "įslaptintais 75 metams"....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių