Dvi paras trukęs stebėjimas nepraėjo veltui: nelegalių rūkalų nešikai pateko į pasalą

  • Teksto dydis:

Ignalinos rajone pasieniečiai surengė pasalą, į kurią įkliuvo 2 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų pasimti atėję du Švenčionių rajono gyventojai. Dabar jiems gresia tūkstantinės baudos.

Ketvirtadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai vykdė tarnybą Ignalinos rajone netoli Astraviškių kaimo. Dysnos upės krante augančiose nendrėse pasieniečiai aptiko 2 ryšulius ir per upę permestą virvę. Dysnos viduriu eina siena su Baltarusija. Buvo nuspręsta organizuoti pasalą ir rūkalų gabentojus sučiupti su įkalčiais.

Net dvi paras trukęs stebėjimas davė rezultatą. Šeštadienio rytą pasieniečiai pamatė prie ryšulių artėjančius du vyrus. Palaukę, kol jie prisiartino prie krovinio, paėmė po ryšulį ir pradėjo krovinį gabenti į Lietuvos gilumą, VSAT pareigūnai nešikus sulaikė. Paaiškėjo, kad tai – 26-erių ir 44-erių Švenčionių rajono gyventojai.

Polietilenu apvyniotuose ryšuliuose pareigūnai rado 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų Baltarusijos akcizo ženklais. Kaip paaiškėjo, nelegalūs rūkalai į Lietuvą pateko per upę permetus virvę su Baltarusijos pusėje pririštu kroviniu. Jį tereikėjo persitraukti į kitą pusę.

Vietovei, kur fiksuotas šis įvykis, ir apylinkėms ties minėtu kaimu patikrinti buvo pakeltas bepilotis orlaivis. Išžvalgius teritoriją daugiau įtartinų daiktų ar asmenų pasieniečiai nepastebėjo.

Abiem Švenčionių rajono gyventojams pradėtos administracinės teisenos. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jiems gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų.

Po apklausos pasieniečiai vyrus paleido. Jiems įteikti šaukimai atvykti į teismą, kuris nagrinės šią bylą. Cigaretės saugomos Tverečiaus pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių