Dėl kvaišalų platinimo ir nelegalaus šaunamojo ginklo laikymo neteko laisvės

33 metų panevėžietis L. P. ketvirtadienį išgirdo 7-ąjį savo gyvenime nuosprendį.

Pirmos instancijos teismas jį pripažino kaltu dėl psichotropinių medžiagų platinimo bei neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu. Kartu nuteistos ir dvi moterys bei vienos jų sutuoktinis, įsigiję iš L. P. kvaišalų savo reikmėms.

Pagal pranešimą, penktadienį Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų teisėja pripažino L. P. kaltu ir, subendrinusi su kitomis, anksčiau skirtomis bausmėmis, skyrė jam 4 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę bei 4 MGL (150 eurų) baudą. Taip pat konfiskuotas iš L. P. paimtas šaunamasis ginklas ir šaudmenys.

Panevėžietė D. J. pripažinta kalta padariusi baudžiamąjį nusižengimą, jai skirta laisvės apribojimo bausmė 8 mėnesiams. M. P. ir jo sutuoktinei D. P. skirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, atidedant jos vykdymą 1 metams.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius.

Šis tyrimas buvo pradėtas teisėtvarkos pareigūnams gavus informacijos, kad panevėžietis L. P. galimai platina narkotines medžiagas. Pernai sausį buvo užfiksuota, kaip 28 metų panevėžietė D. J., iš anksto susitarusi dėl susitikimo, iš L. P. laiptinėje įsigijo psichotropinės medžiagos - amfetamino. Netrukus mergina buvo sulaikyta kriminalistų, jos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo nedideliu psichotropinių medžiagų kiekiu be tikslo jas platinti.

Vasario pabaigoje Panevėžio policijos pareigūnai užfiksavo L. P. susitikimą su 38 metų panevėžiečiu M. P. Po susitikimo pastarasis bei jo žmona, 27 metų D. P., buvo sulaikyti. Asmens kratos metu pas juos abu rasta psichotropinės medžiagos, jiems pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Tą pačią dieną sulaikę L. P., policijos pareigūnai jo kišenėse rado dar 6 maišelius amfetamino, o namuose atlikdami kratą aptiko ir 9 mm revolverį bei 5 gumines kulkas, skirtas iš jo šaudyti. Ekspertai nustatė, kad tai yra C kategorijos ginklas, kuriam laikyti privalomo leidimo panevėžietis neturi.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro S. Daunoravičiaus, kaltinamasis L. P. ikiteisminio tyrimo metu teigė narkotikų įsigijęs savo reikmėms, o pažįstamiems asmenims jų ne pardavęs, bet davęs už dyką. Tačiau vėliau teisme prisipažino amfetaminą kartu teisiamiems asmenims pardavęs. „Net ir tuomet, kai narkotinės ar psichotropinės medžiagos perduodamos kitam asmeniui be atlygio, tokia veika yra kvalifikuojama kaip jų platinimas“, - sakė prokuroras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių