Degalų bake įrengtoje slėptuvėje baltarusis gabeno kontrabandines cigaretes

  • Teksto dydis:

Šumsko punkte pasieniečiai bei muitininkai sulaikė baltarusį, lengvuoju automobiliu į Lietuvą mėginusį atgabenti beveik tūkstantį pakelių kontrabandinių cigarečių.

Šeštadienį ryte VSAT Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties komandos pareigūnai ir Šumsko kontrolės punkte dirbę muitininkai tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusio 33-ejų Baltarusijos piliečio bei jo vairuoto automobilio „Volkswagen Passat“ dokumentus.

VSAT pareigūnams įtarimų iškart sukėlė užsieniečio elgesys. Į kiekvienam vykstančiajam užduodamus standartinius klausimus atsakinėjęs vairuotojas akivaizdžiai jaudinosi, tad jo transporto priemonę nuspręsta patikrinti atidžiau.

Šumsko kontrolės punkte, kuriame yra detaliai automobilių patikrai skirta patalpa bei įranga, paaiškėjo, jog „Volkswagen Passat“ degalų bakas yra perdirbtas ir pritaikytas kontrabandai.

Talpykloje buvo įrengta speciali pertvara, dalijanti ją į dvi dalis. Mažesnioji ertmė skirta degalams, didesnioji – nelegaliam kroviniui gabenti. Iš slėptuvės pasieniečiai iš viso ištraukė 977 pakelius cigarečių „NZ Gold“ be akcizo ženklų.

Tokio krovinio vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra beveik 3 tūkst. eurų.

Vairuotojas, transporto priemonė ir neteisėtai gabenti tabako gaminiai perduoti muitinės pareigūnams, kurie tiria šį įvykį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot

Ot portretas
Lasaros, padumyt pigiau neleidzia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių