Buvusiam Šiaulių oro uosto vadovui – 60 tūkst. bauda už karininko papirkimą

Šiaulių apygardos teismas nuteisė buvusį Šiaulių oro uosto vadovą Romą Mikšį dėl Lietuvos karininko papirkimo ir paskyrė jam 60 tūkst. eurų baudą, antradienį pranešė ikiteisminį tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Bauda R. Mikšiui paskirta teismo baudžiamuoju įsakymu, jam visiškai pripažinus savo kaltę. Kitu atveju R. Mikšiui būtų tekę mokėti 90 tūkst. eurų baudą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, R. Mikšys pasiūlė ir susitarė duoti 90 tūkst. eurų kyšį aukštas pareigas užimančiam Karinių oro pajėgų karininkui už tai, kad vienai privačiai bendrovei būtų sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti tarptautinį Lietuvos kariuomenės viešąjį pirkimą dėl lėktuvų nuomos.

Pagal tyrimo medžiagą, nuteistasis neteisėtais veiksmais siekė naudos vienai Latvijos bendrovei.

Konkrečios įmonės pranešime spaudai neminimos, tačiau BNS žiniomis, kad R. Mikšys galimai veikė Latvijos aviacijos įmonės „Wings 4 Sky Group“ interesais.

Lietuvos kariuomenė 2016 metais buvo pasirašiusi sutartį su „Wings 4 Sky Group“ dėl mokomųjų lėktuvų nuomos.

R. Mikšys Šiaulių oro uostui vadovavo nuo 2006 iki 2015 metų liepos, kuomet buvo atleistas iš pareigų. Kaip tuomet teigė oro uostą valdančios Šiaulių savivaldybės atstovai, jis buvo atleistas dėl prastų įmonės rezultatų.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus karinės žvalgybos informaciją.

„Institucijų aktyvumas, patiems pranešant apie konkrečius korupcijos atvejus, yra sveikintinas. Asmenys turi pranešti apie jiems žinomas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas. Tik aktyviai veikdami kartu galime kurti korupcijai atsparią aplinką, atgrasyti asmenis nuo korupcinių nusikaltimų“, – pranešime cituojamas STT direktorius Žydrūnas Bartkus.

STT atstovė spaudai Renata Endružytė BNS sakė, kad bandytas papirkti karininkas pats pranešė pareigūnams apie įvykį, todėl baudžiamoji atsakomybė jam netaikyta.

Tyrimą kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kam egyda duod taip kyšius, kad po šia diena viską vag iš ten? Ta padla uzzopinsiu suka. Visus medžius žvyrą plokštės vag ir niekas nieka
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių