Buvęs LFF viceprezidentas A. Pukelis kreipėsi į teismą dėl S. Malinausko teiginių

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto narys verslininkas Arūnas Pukelis penktadienį pranešė kreipęsis į teismą dėl buvusio premjero patarėjo, „Youtube“ turinio kūrėjo Skirmanto Malinausko teiginių apie jį.

Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Rimantė Kraulišė BNS informavo, kad ieškinys teismą pasiekė lapkričio 13 dieną, vėliau buvo patikslintas, o dabar yra skirtas laikas šalims pateikti atsiliepimus.

„Dėl tikrovės neatitinkančios, asmens garbę ir orumą žeminančios paneigimo bei tokios informacijos pašalinimo iš viešosios erdvės, teisės į atvaizdą ir teisės į privataus gyvenimo gerbimą pažeidimo“, – ieškinio turinį komentavo teismo atstovė.

Pats A. Pukelis išplatintame pranešime teigia, kad anksčiau žurnalistu dirbusio S. Malinausko teiginiai jį nepagrįstai žemina ir juodina, kenkia jo reputacijai bei skaudina jo artimuosius.

„Skirmantas Malinauskas, ilgą laiką pats buvęs profesionaliu žurnalistu ir puikiai išmanydamas informacijos kūrimo, paskleidimo ir poveikio visuomenei principus, pusę metų manipuliuodamas pramanais apie mane, sukūrė vieną daugiausiai Lietuvoje uždirbančių naujosios žiniasklaidos kanalų, naudojasi visomis žiniasklaidos teisėmis ir privilegijomis, bet ignoruoja bet kokias tradicinės žiniasklaidos pareigas“, – teigia jis.

Praeityje teistas Tauragės verslininkas A.Pukelis, pravarde Švinius, LFF viceprezidentu išrinktas pernai balandį. Tuomet jo paskyrimas kėlė diskusijas futbolo bendruomenėje. Šį postą jis užėmė iki praėjusios savaitės, kai nusprendė nekelti savo kandidatūros dar vienai kadencijai.

A. Pukelis ir toliau išliko LFF Vykdomojo komiteto nariu ir Ekonomikos komiteto pirmininku, jis taip pat vadovauja Tauragės apskrities futbolo federacijai.

S. Malinauskas iki 2017 metų dirbo žurnalistu, vėliau beveik trejus metus jis užėmė premjero Sauliaus Skvernelio patarėjo kovos su korupcija, ryšių su parlamentu ir strateginės komunikacijos klausimais.

Palikęs ministro pirmininko komandą S. Malinauskas pradėjo kurti turinį socialiniuose tinkluose ir šiuo metu sutelktinio finansavimo platformoje „Patreon“ yra daugiausiai uždirbantis ir vienas populiariausių lietuviško turinio kūrėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buves

buves portretas
Rofolije juodais dar tebemokate?

Teis.

Teis. portretas
Visi vienas ant kito visko pasako,manau nereikia tų teismų ,užtektų viešai atsiprašyti, jeigu ką įžeidė.

progresas

progresas portretas
vis tik tampame labiau civilizuoti, ankščiau būtų susprogdinę, ar nušovę, o dabar kreipiasi į teismus...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių