Būkite budrūs: sukčiai vilioja pinigus siūlydami pigesnes prekes

  • Teksto dydis:

Įsigydami prekes socialiniuose tinkluose ir fiktyviose elektroninėse prekybos platformose sukčiai vilioja pirkėjus parduodami prekes su nuolaidomis ar labai mažomis kainomis. Įkliuvę į šią apgaulę ne tik nesulaukia žadėto pirkinio, bet ir patiria finansinių nuostolių.

Vien šiais metais Tauragės apskrities vyriausiame policijos komisariate gauta 180 pranešimų dėl įvairaus pobūdžio sukčiavimo, tai yra dėl įvairių prekių pirkimo – pardavimo, buto nuomos įvairiose grupėse, skelbimų portaluose ir kita. Per devynis mėnesius pradėta aštuoniolika ikiteisminių tyrimų dėl sukčiavimo, iš jų penki dėl prekių įsigijimo – pardavimo internetinėje platformoje.

Rugpjūčio 27 d. su pareiškimu į komisariatą kreipėsi moteris, gim. 1981 m., kuri skelbimų portale susitarė su pardavėju dėl parduodamo mobiliojo telefono „Iphone XR 64 GB“ bei pervedė pardavėjui pusę sutartos sumos, t. y. 185 eurus. Tačiau moteris negavo nei mobilaus ryšio telefono, nei atgavo pinigus. Dėl šio atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dažniausiai asmenys sukčiavimus vykdo susikūrę įvairias anketas, pasivadinę kitais vardais, slapyvardžiais, simboliais. Socialinio tinklo anketose vyksta įvairių prekių išpardavimai sumažintomis kainomis, skelbimuose publikuojamos dažniausiai populiariausios prekės. Tokios gudrybės ir pritraukia pirkėjus.

Įsigydami ar ruošdamiesi įsigyti prekę įsitikinkite, kad jūsų perkama prekė jus pasieks ir neteks patirti nuostolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių