B. Burgis: noriu, kad tie įrašai visą gyvenimą būtų internete

  • Teksto dydis:

Visi, paklausę įrašų, tapusių įrodymais teisme, galėtų pasakyti, kurioje pusėje tiesa. Tuo įsitikinęs buvęs Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis, kurį teismas penktadienį pripažino kaltu dėl sistemingo nepilnametės bauginimo.

„Tai yra mano absoliuti gynyba. Noriu, kad tuos įrašus visą gyvenimą, kol gyvensiu, išlaikytų. Jie turi būti internete, nes [...] kiekvienas žmogus, išklausęs tų įrašų, pasakys, kurioje pusėje tiesa. Teismai čia niekuo dėti. Tegul paklauso žmonės, piliečiai, Lietuva, Europa – kas tik nori – ir tegul pasako, ar jūs ten girdite, kad direktorius nori pakenkti moksleivei, savo moksleivei“, – interviu LRT RADIJUI sako B. Burgis.

Jis pabrėžia, kad yra tik trys jo kaltės arba nekaltumo įrodymai – trys garso įrašai. „Daugiau jokių objektyvių įrodymų teismas nerado ir neieškojo. Sveiko proto žmonės, kurie išklausė tuos tris įrašus nuo pradžios iki galo, be jokios abejonės, turėtų pasakyti – aš norėjau padėti tai mergaitei ištaisyti jos klaidą, lengvai, paprastai, neskausmingai ištaisyti klaidą ir toliau gyventi oriai ir garbingai. Tuo neįmanoma suabejoti, klausant tų įrašų“, – įsitikinęs B. Burgis.

Paklaustas, kaip vertina teismo sprendimą, B. Burgis atsakė, kad teismo sprendimai yra nevertinami, jie esą valstybės sprendimai. „Bet aš pasakyčiau taip, kaip sakiau ir teisme, – taip kalbama valstybės vardu, bet valstybės piliečiai, ypač – tie, su kuriais gyvenau ketvirtį amžiaus, mane seniai išteisino. Tai kurios čia valstybės vardu tas teismas kalba, nevisai žinau“, – teigia buvęs KTU gimnazijos vadovas.

Kauno apylinkės teismas penktadienį B. Burgį pripažino kaltu dėl sistemingo nepilnametės bauginimo ir skyrė jam vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui. Praėjusių metų pabaigoje B. Burgis buvo priverstas pasitraukti iš pareigų. Jam buvo pateikti įtarimai dėl grasinimų gimnazijos moksleivei. Konfliktas su ja kilo dėl reikalavimų palikti gimnaziją, kai ji buvo pagauta rūkanti.

B. Burgis Kauno technologijos universiteto gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo. Jis savo kaltę neigė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nematytas įžūlumas

nematytas įžūlumas portretas
p. Burgis ragina klausyti darytus įrašus ir tikisi, kad klausytojai apgaus patys save. Tuose įrašuose labai aiškūs bauginimai, gasdinimai viešinti žinias apie mergaitę, bet ne apie tai, kad ji rūkė, o apie tai, kad ji nepakaltinama(gal beprotė?), žodžiu, jis gasdino ją visuotine visų panieka(patyčiomis?)...Ir įžūliai skatina mus meluoti sau, kad jo kalba yra labai puiki ir visai nekalta.

Pranas MO

Pranas MO portretas
Klanas nugalėjo...viliuosi, kad laikinai...juk apeliaciname teisme byla bus teisingai išspręsta, nes kauno klaneliai ten įtakos neturi. O Kaune jie drąsūs- mano kaimynė 80 metė po širdies operacijos išėjo į kiemą.....- per kiemą straina moteris vedė didžiulį rotveilerį be antsnukio...80metė padarė jai pastabą...po kelių valandų pas ją atlėkė du ginkluoti pareigūnai ir įteikė kvietimą į kvotą. Nuvežiau ją, nes nelabai paeina, tai ten reikėjo lipti į IV aukštą...senutę vedžiau laiptais 45 minutes.priduso..kvotėja senutei paaiškino, kaip reikia mandagiai kalbėtis su rotveilerio šeimininke...galingi Kauno klanai..Kaune

Vaizdai

Vaizdai portretas
iš geriausios šalies gimnazijos gimnazistų kalėdinio vakarėlio irgi labai daug ką pasakantys, kokia dvasia ten buvo ugdomi tie mokiniai. http://foto.ktug.lt/#album=5963520810717797825
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių