Atšvaitus daliję policininkai aptiko kontrabandinių cigarečių

Balandžio 6-ąją, Saugaus eismo dieną, Raseiniuose atšvaitus daliję policininkai aptiko kontrabandines cigaretes gabenusį automobilį.

Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai tądien vyko į Raseinių gatves ir eismo dalyviams dalino atšvaitus, kitus šviesą atspindinčius elementus, automobilių kvapiklius, susitiko su jaunaisiais eismo dalyviais. Ties įvažiavimu į Raseinius jie sutiko automobilį „Subaru Legacy“. Pareigūnai norėjo su jo ekipažu pakalbėti apie saugų eismą, tačiau jų žvilgsniai nukrypo į salone pūpsantį didžiulį krepšį.

Jame buvo rasta 350 pakelių kontrabandinių cigarečių, pranešė policija.

Automobilio keleivė pareigūnams papasakojo neįtikėtiną istoriją, kad cigaretes nusipirko iš nepažįstamo vyro, kurį atsitiktinai susitiko, važiuodami Raseinių rajone iš Sujainių, netoli Slabados kaimo.

Čia, anot moters, sugedo jų automobilis. Kol sūnus jį taisė, raseiniškė vaikščiojo pakele, grožėdamasi vaizdais, ir čia prie jos priėjęs nepažįstamasis pasiūlė pigiau įsigyti kontrabandinių cigarečių.

Moteris teigė jas už 350 eurų pirkusi savo 50-mečiam sūnui, nes jam cigaretes pirkti parduotuvėje esą per brangu, o rūkyti vyras mėgsta.

Policija sako, kad kontrabandinių rūkalų įsigijimas savo reikmėms – nėra lengvinanti tokio poelgio aplinkybė. Administracinių nusižengimų kodeksas atsakomybę numato ne tik už akcizais apmokestinamų prekių realizavimą, bet ir už įsigijimą, laikymą, gabenimą bei naudojimą, pažeidžiant nustatytą tvarką.

Šiuo atveju, kai tokių prekių vertė viršijo du, bet neviršijo dešimt bazinių

bausmių ir nuobaudų dydžių, kontrabandinių cigarečių turėtojui gresia bauda nuo 300 iki 1450 eurų. Įsigyti rūkalai bus konfiskuoti.

Už akcizais apmokestinamų prekių laikymą 73 metų moteris jau anksčiau bausta tūkstantine bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių