Dar vienos veisyklos istorijoje – laiminga atomazga: šunys pas šeimininką negrįš

  • Teksto dydis:

Po ilgiau nei pusę metų trukusių teisminių procesų Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pasiekė, kad gyvūnai augintiniai netinkamomis sąlygomis juos laikiusiems ir veisusiems šeimininkams Šiaulių rajone nebūtų grąžinti.

Šiaulių apygardos teismas pripažino, kad VMVT specialistai teisingai kvalifikavo bei tinkamais įrodymais pagrindė visus gyvūnų laikytojui inkriminuotus administracinius nusižengimus, susijusius su neteisėtai vykdyta veisimo veikla ir žiauriu elgesiu su gyvūnais.

Išnagrinėjęs bylą, šią savaitę Teismas priėmė neskundžiamą nutartį – nusprendė konfiskuoti visus septyniolika šunų, kurie buvo paimti iš laikytojo ir perduoti laikinai globoti.

Dar praėjusį rugsėjį, bendradarbiaujant su gyvūnų teisių aktyvistais, Šiaulių rajone, sodyboje atlikę patikrinimą dėl neteisėtos gyvūnų veisimo veiklos ir netinkamos augintinių priežiūros, VMVT veterinarijos inspektoriai konstatavo, kad ne visiems augintiniams jų laikymo vietoje buvo užtikrinamos bent minimalios gerovės sąlygos. Gyvūnų judėjimo laisvė buvo suvaržyta, jie nelegalioje veisykloje laikyti antisanitarinėmis sąlygomis, pažeidžiant gyvūnų gerovės reikalavimus.

Be to, šunims nesuteikta būtinoji veterinarinė priežiūra. Atsižvelgiant į tai, buvo nuspręsta paimti šunis iš laikytojo ir, bendradarbiaujant su vietos savivaldybės administracijos atstovais, nedelsiant organizuoti jų laikiną laikymą gyvūnų globos namuose iki bus išspręstas gyvūnų konfiskavimo klausimas.

Šiuo metu teismuose yra nagrinėjamos dar šešios bylos dėl 230 augintinių konfiskavimo iš laikytojų, užfiksavus neteisėto veisimo ir žiauraus elgesio bei gyvūnų nepriežiūros faktų. Be jau minėtų bylų, atsiranda vis naujų atvejų, nes nustačius, kad gyvūnai laikomi netinkamomis sąlygomis, įtariamas žiaurus elgesys su gyvūnais, VMVT skiria ne tik pinigines nuobaudas, tačiau siekia ir gyvūnų konfiskavimo.

VMVT specialistai deda visas pastangas, kad asmenys, pažeidžiantys gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo nuostatas, užsiimantys neteisėta augintinių veisimo veikla, sulauktų proporcingų ir atgrasančių bausmių už padarytus nusižengimus.

Didelis dėmesys skiriamas stiprinant bendradarbiavimą su socialiniais partneriais ir nevyriausybinėmis organizacijomis, inicijuojant būtinus teisės aktų ir sisteminius pokyčius bendrai gyvūnų gerovės situacijai šalyje pagerinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepatogus

Nepatogus portretas
Liuks!!! Gražus mišrūnėlis,tarsi sako aš būsiu tavo geriausias draugas!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių