Žiema parodė savo nagus: Žemaitijoje apsivertė iš Kauno išvykęs maršrutinis autobusas (papildyta)

  • Teksto dydis:

Šiandien apie 14 val. už Varnių (Telšių raj.) nuo slidaus kelio nulėkė ir vertėsi 10 val. iš Kauno autobusų stoties išvykęs „Kautros“ maršrutinis autobusas „Kaunas-Mažeikiai“. Nelaimės metu autobuse buvo apie 30 keleivių. Apie ketvirtadalis jų greitosios medikų išvežti į artimiausią gydymo įstaigą.

Pasak Šiaulių apskrities policijos pareigūnų, nelaimė nutiko vietinės reikšmės kelyje Varniai-Žarėnai. Tiksliau – jo įkalnėje, kurioje dėl slidžios kelio dangos nesuvaldytas autobusas nuslydo nuo kelio, vertėsi, įvažiavo į griovį ir vėl atsistojo ant ratų.

Autobusą vairavo 56-erių metų blaivus vairuotojas.

„Dar viskas palyginti laimingai pasibaigė“, – portalui kauno.diena.lt po šios nelaimės teigė „Kautros“ Eismo tarnybos vadovas Alvydas Periokas. Tiesa, jis rėmėsi tik per pokalbį su šį autobusą vairavusiu 1966 m. gimusiu pavaldiniu, dirbančiu „Kautroje“ apie metus laiko, gauta informacija. Šis pasakojo, kad nuokalnėje autobusą tiesiog pradėjo „nešti skersą“. Ir jis jau nieko nebegalėjo padaryti.

LNK reportažas:

Pats vairuotojas šios nelaimės metu fiziškai nenukentėjo, tačiau teigė, kad rimtesnių sužalojimų patyrė bent trys keleiviai.

Dar viskas palyginti laimingai pasibaigė.

Šiaulių apskrities policijos duomenimis, iš įvykio vietos greitosios medikai į gydymo įstaigą išvežė aštuonis asmenis: tris vaikus ir penkis suaugusius. Daugumos jų sužalojimai, pirminiais duomenimis, nėra rimti. Tačiau vienai moteriai įtariamas raktikaulio lūžis.

Be to, Šiaulių apskrities policija buvo linkusi akcentuoti, kad turėjo problemų dėl slidžios kelio dangos ir į įvykio vietą vykę jų kolegos iš Telšių. Šie pasakojo dėl slidumo vos išsilaikę nelaimės vietoje ant kojų.

Išvežus į gydymo įstaigą besiskundžiančius patirtomis traumomis, jų bendrakeleivius, likusius įvykio vietoje vidury laukų, paėmė arba šių išsikviesti artimieji, arba netrukus savo maršrutu važiavęs Telšių autobusų parko autobusas. „Kautrai“ beliko tik pasiųsti įvykio vieton evakuatorių – parsivežti apgadintą autobusą.

Feisbuko grupės „Pagalba vairuotojams Telšiuose“ nuotr.

Pasak A.Perioko, šiandieninė nelaimė, nutikusi jų autobusui Žemaitijoje, – pirmasis rimtesnis sugrįžusios žiemos išbandymas, kuris, deja, neišlaikytas, tačiau dar palyginti laimingai baigėsi.

Antradienį Policijos departamentas patikslino nukentėjusiųjų skaičių. Anot pareigūnų, per avariją nukentėjo trylika keleivių, iš jų du gydomi ligoninėje.

Per eismo įvykį nukentėjo autobusu važiavę: vyras (g. 1996 m.), mergina (g. 2004 m.), mergina (g. 2004 m.), moteris (g. 1958 m.), vyras (g. 1962 m.), jaunuolis (g. 2004 m.), mergina (g. 2004 m.), moteris (g. 1978 m.), nepilnametis (g. 2005 m.), nepilnametis (g. 2005 m.) ir moteris (g. 2000 m.).

Jie patyrė įvairius sužalojimus. Suteikus medicinos pagalbą ligoninėje, šie  nukentėjusieji išleisti gydytis ambulatoriškai.

Dar du keleiviai – mergina (g. 2004 m.) ir vyras (g. 1999 m.) – gydymui paguldyti į ligoninę.

Dėl avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: eismo nelaimėavarija LTautobusasnulėkė nuo keliokeleivinis autobusasLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
tokius 'vairuotojus"debilus į darbą priiminėja Kautros eismo skyriaus vadovas pi.de.ras.tas Alvydas Periokas

Anonimas

Anonimas portretas
ne vairuotojai turi kelius valyti.

gtr

gtr portretas
sužalotieji nepatingėkit ir duokit į teismą Kautrą, kad atlygintų už viską, mažiausiai po 10000e kiekvienam, nebūkit slabakai, Kautra pinigų turi - jiems visi verslo nuostoliai kompensuojami iš biudžeto, gauna subsidijas už viską ir perkasi Porsche, Teslas ir t.t., o iš sužalotų savo keleivių jie tik pažvengia
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių