Vilkaviškio rajone ugniagesiai išgelbėjo įlūžusį žveją

  • Teksto dydis:

Sekmadienį per lūžtantį ledą ugniagesiai skubėjo gelbėti žvejo gyvybės, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba 

Tos dienos vidurdienį Vilkaviškio rajone, virš Paežerių ežero aidėjo žvejo pagalbos šauksmas. Vilkaviškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams gelbėtojams Sauliui Čepuliui ir Mindaugui Savickui teko 250 metrų bėgti lūžinėjančiu ledu link skęstančio vyro. M. Savickas, stūmęs gelbėjimo roges, netgi buvo ne kartą įlūžęs.

„Gerai, kad žvejys šaukė, nes žmonės jį išgirdo ir iškvietė pagalbą. Laimei, jam pavyko išsilaikyti virš vandens, kol atskubėjome jo ištraukti“, – pasakojo S. Čepulis.

Ugniagesiams prireikė daug pastangų, kol apkūnų, daug drabužių prisirengusį vyrą, pavyko ištempti iš eketės.

S. Čepulis

Pasak S. Čepulio, garbaus amžiaus žvejys buvo taip sušalęs, kad negalėjo pasakyti nei savo vardo, nei pavardės. Gelbėjimo rogėmis ugniagesiai pargabeno nelaimėlį į krantą. Jam prireikė medikų pagalbos.

„Kai skubi gelbėti kito žmogaus gyvybės, apie savąją negalvoji“, – sakė abu ugniagesiai.

M. Savickas

Portalas primena, kad sekmadienio popietę pasivaikščiojimas Pirmojoje Melnragėje prie molo, keturiems žmonėms taip pat galėjo pasibaigti tragedija. 

Dviejų moterų su vaikais gyvybių vos nepasiglemžė jūra. Ant ledo sąnašos nusifotografuoti norėję žmonės įkrito į ledinį vandenį. Įvykį  matę žmonės suskubo nelaimėliams į pagalbą. Rankomis susikibę vyrai sudarė vadinamąją „gyvą grandinę“ ir ištraukė iš vandens moteris su vaikais.

Vytauto Grubliausko "Facebook" nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių